Whitepapers voor accountants

Als accountant brengt u de risico’s in kaart die invloed hebben op het bedrijfsresultaat van uw klant. Verzuim is één van die risico’s. In onze gratis whitepapers leest u hoe u uw klanten kunt helpen bij het voorkomen en verminderen van verzuim. In elke whitepaper gaan onze specialisten uitgebreid in op een bepaald onderwerp of thema. We lichten het onderwerp inhoudelijk toe en geven u praktische tips waarmee u uw klanten optimaal kunt ondersteunen.

 • Whitepaper Pesten op het werk - Sazas

  Pesten op het werk leidt tot verzuim; wat kan uw klant doen?

  Pesten op het werk is een groot probleem. Voor zowel werkgevers, als medewerkers. Pesten op het werk kost bedrijven vier miljoen verzuimdagen per jaar en maar liefst 900 miljoen euro aan loon dat moet worden doorbetaald. Reden genoeg om als accountant pesten bespreekbaar te maken bij uw klant.

  whitepaper
 • Whitepaper verzuim door persoonlijke omstandigheden, tips voor accountants

  Verzuim door persoonlijke omstandigheden

  Persoonlijke omstandigheden kunnen leiden tot situaties waarin medewerkers lichamelijke en psychische klachten ervaren. Deze klachten kunnen leiden tot verzuim. Hoe kan uw klant omgaan met dit soort situaties onder de eigen medewerkers? En wat zijn de kosten van verzuim? U leest er meer over in ons whitepaper.
  whitepaper
 • Help uw klanten werkstress te voorkomen

  Help uw klanten werkstress te voorkomen

  Steeds meer werkenden hebben last van werkstress en stressgerelateerde klachten. Stress is beroepsziekte nummer één, ook onder de medewerkers van uw klanten. In dit whitepaper leest u onder andere hoe u uw klanten kunt helpen om stress te herkennen en te voorkomen. Inclusief praktische tips en een handige gesprekswijzer, zodat uw klanten het onderwerp stress makkelijk bespreekbaar kunnen maken.
  whitepaper
 • Whitepaper langdurig verzuim bij uw klanten voorkomen, tips voor accountants

  Langdurig ziekteverzuim bij uw klanten voorkomen

  Langdurig ziekteverzuim bij uw klanten voorkomen? Om uw klanten beter te kunnen bijstaan met raad en daad, leest u in het whitepaper onder andere meer over langdurig verzuim, verzuimkosten en wat u kunt doen om uw klanten te helpen bij het terugdringen van verzuim.
  whitepaper
 • Whitepaper voorbeeld verzuimprotocol voor accountants, tips voor uw klanten

  Voorbeeld verzuimprotocol

  Een verzuimprotocol is onderdeel van het verzuimbeleid. In het verzuimbeleid staat hoe er binnen een bedrijf wordt omgegaan met verzuim en welke regels er gelden. Als accountant kunt u uw klant ook helpen bij het opstellen van een verzuimbeleid voor zijn of haar organisatie.
  whitepaper
 • Whitepaper mantelzorg, ook een zorg voor werkgevers met tips voor accountants

  Mantelzorg en werk: ook een zorg voor werkgevers

  Een mantelzorgvriendelijk personeelsbeleid levert een bedrijf minder ziekteverzuim op. Met deze whitepaper kunt u uw klanten ondersteunen bij de mogelijkheden die een werkgever heeft om de werk- en privébalans van medewerkers te verbeteren.
  whitepaper