Verhalen van
onze collega's


We interviewden onze collega's Sadia Azor en Joyce van Berkel over hun tijd bij Sazas.

Joyce van Berkel, Online Marketeer

Hoe lang werk je bij Sazas?

Ik werk nu (april 2020) bijna 3 jaar bij Sazas. Toen ik bij Sazas kwam werken was het bedrijfspand gevestigd in Leiden. Voor mij ideaal omdat ik zelf ook in Leiden woon. In juni 2018 zijn we verhuisd naar Woerden. In het begin was dit natuurlijk wel even wennen, doordat ik nu een langere reistijd had, maar inmiddels ben ik helemaal gewend aan het mooie, fris ingerichte kantoor dat we ervoor terug hebben gekregen. Het is fijn dat we een aantal aparte vergaderruimtes hebben, maar ook een aantal ruimtes waar je je even alleen kunt terugtrekken. Verder hebben we een ‘huiskamer’ waar we gezellig met z’n allen rond de tafel zitten voor de lunch, geheel verzorgd door onze eigen collega’s van Facilitair. Door met elkaar te lunchen leer je je collega’s makkelijker ook op persoonlijk gebied kennen, naast de alleen werk gerelateerde zaken en daardoor wordt het teamgevoel nog meer versterkt.

 

Hoe bevalt het werken bij Sazas?

Wat mij aanspreekt bij Sazas is de dat de cultuur heel open en persoonlijk is. Zo zitten de verschillende teams binnen Sazas allemaal op een ‘open afdeling’. Dat betekent dat niemand een eigen kamer heeft, ook bijvoorbeeld directie niet. Iedereen maakt gebruik van de zogenaamde flex werkplekken. Hierdoor loop je makkelijk even bij elkaar langs en heb je kortere lijnen. Er wordt gelachen binnen het team, maar ook erg hard gewerkt. Zo voelen we ons allemaal trots als we een mooi resultaat hebben behaald. Afgelopen campagneperiode waren we voor het eerst met een reclameuiting van Sazas langs de snelweg op verschillende plekken in Nederland te zien. Ook waren we op de radio met onze eigen radiocommercial. De feedback die je dan krijgt van de collega’s is ontzettend leuk en laat zien dat iedereen erg betrokken is. Wat ik ook erg prettig vind is dat er dat er bij Sazas veel ruimte is voor (persoonlijke) ontwikkeling door het volgen van trainingen en bijwonen van events.

Wat is jouw rol binnen Sazas?

In mijn rol als online marketeer bij Sazas heb ik het (nog steeds) erg naar mijn zin. Doordat Sazas een wat kleiner bedrijf is, ben ik de enige online marketeer binnen het team Commercie. Daardoor heb ik een leuke, uitgebreide rol met veel verantwoordelijkheid. Zo zet ik bijvoorbeeld online campagnes op in Google of LinkedIn om Sazas en onze verzuimverzekeringen nog beter bekend te laten worden bij onze potentiële klant en ben ik hierbij zelf verantwoordelijk voor de online strategie met een eigen budget en KPI’s. Vorig jaar zijn we vanuit onze oude website overgegaan naar een nieuwe website. Hier ben ik vanuit mijn rol als online marketeer ook nauw betrokken bij geweest. Dit was een intensief en leuk project om aan te hebben meegewerkt, met een mooi eindresultaat.

Wat vond je een bijzonder moment bij Sazas? 

Een hoogtepunt bij Sazas vond ik de viering van ons 25-jarig jubileum. We zijn toen met het hele bedrijf een weekend naar Scheveningen geweest. Hier hebben we overdag verschillende groepsactiviteiten gedaan op het strand. Daarna was er speciaal voor ons een strandpaviljoen afgehuurd waar we een uitgebreid diner hadden met aansluitend een jaren negentig feest waar een dj alle plaatjes uit de 90’s draaide en collega’s verkleed waren in 90’s outfits. Er waren ook slaapplekken geregeld voor na het feest. Dit was echt een super geslaagd weekend en heeft ervoor gezorgd dat het teamgevoel nog meer is versterkt.

Sadia Azor, WIA-expert 


Hoelang werk je al bij Sazas?

In 2018 ben ik bij Sazas komen werken. Sazas is een bedrijf met een open cultuur en korte lijntjes. Ik was gelijk al onder de indruk hoe snel zaken geregeld werden voor onze klanten. Ik voelde me direct thuis.

Welke rol vervul je bij Sazas?

Ik kwam binnen als Claimbehandelaar Verzuim. Binnen het team claimbehandeling hield ik me vooral bezig met het uitkeringsproces gedurende het eerste en tweede ziektejaar. Sinds 1 maart 2020 heb ik de overstap gemaakt naar verzuimmanagement in de functie als WIA-expert.

In mijn nieuwe rol werk ik nauw samen met Marc Breedveld (WIA-expert). Samen doen wij ons uiterste best om onze klanten te helpen met alle vragen bij langdurig verzuim. Dit kan de werkgever zijn, maar ook de medewerker staan we bij. Ons werk is gericht op advies en ondersteuning bij het hele proces rondom de WIA-instroom.

In mijn dagelijkse werk hou ik me onder andere bezig met het ondersteunen van de medewerker en de werkgever in geval van bezwaar maken bij UWV over een WIA-beslissing. Ook zorgen wij voor een juiste procedure: we kijken naar het proces en de inhoud met als doel een goede oplossing voor de medewerker en de werkgever.

Wat vind je leuk aan het werken bij Sazas?

Dagelijks werk ik nauw samen met andere teams binnen Sazas. Dat maakt mijn werk nog leuker! Je bent zo goed op de hoogte en weet waar je elkaar kan helpen of versterken. De betrokkenheid is dan ook erg groot.

Hoe gaan jullie om met de huidige omstandigheden (coronacrisis)?

Bij Sazas konden we allemaal gelijk na de aankondiging van de maatregelen vanuit huis werken. Daar ben ik erg blij mee, zeker nu de kinderen niet naar school gaan en ik niet onnodig risico’s hoef te nemen. Samen staan we sterk tegen het coronavirus en bedenken we manieren om alsnog contact te houden met elkaar. We vergaderen bijvoorbeeld online en bellen elkaar om te vragen hoe het gaat. Afgelopen weken hebben we met ons team, op maandag aan het einde van de werkdag, deelgenomen aan een online teamquiz. Dat was hilarisch en zo had je toch weer het gevoel dat je met het team bij elkaar was.