Hoe herken je pesten op het werk?

Deze week staat de campagne van TNO centraal rondom 'pesten op het werk'.

De gevolgen van pesten op het werk kunnen ingrijpend zijn. Pesten lijkt misschien onschuldig maar is dat niet. Pesten gaat een stuk verder dan plagen. Een gepeste werknemer kan allerlei klachten ontwikkelen en zich uiteindelijk ziekmelden. Hoe herkent u pesten op het werk?

Wat is pesten?

  • Bespotten: constant grappen maken vanwege iemands uiterlijk, gedrag of privé situatie.
  • Roddelen: van één persoon alleen de negatieve kanten belichten.
  • Isoleren: steeds dezelfde persoon negeren in gesprekken en niet meevragen voor de lunch.
  • Dreigen: iemand dreigen met het doorbrieven van zijn fouten aan de manager.
  • Lichamelijk geweld: iemand een duwtje geven of opsluiten.
  • Seksuele intimidatie: intimiderende opmerkingen maken of iemand ongewenst aanraken.

Pesten veroorzaakt ziekteverzuim

De impact van pesten is enorm. Werknemers die gepest worden, ontwikkelen eerder gezondheidsklachten en kunnen zich ziek melden of uiteindelijk een andere baan zoeken. Daarbij heeft pesten ook een negatief effect op het andere personeel. Het beïnvloedt de werksfeer en het bedrijfsresultaat negatief. In een bedrijf waar veel gepest wordt en intimidatie is, heerst vaak een angstcultuur. Dat wilt u natuurlijk niet als werkgever. U bent allen gebaat bij een prettig, vriendelijk en veilig werkklimaat waar werknemers positief met elkaar omgaan. Bovendien kost pesten geld. Jaarlijks kost dit het Nederlandse bedrijfsleven 4 miljoen verzuimdagen en 2,3 miljard euro.

Roep pesten een halt toe

Pesten stopt niet vanzelf. U zult duidelijk moeten maken dat dit gedrag niet is toegestaan in uw bedrijf. Als er sprake is van pesten in uw bedrijf, duidt dit op een bedrijfscultuur die uit balans is. Daar moet u samen mee aan de slag. Hoe u dat doet, leest u in ons volgende artikel. De eerste stap begint bij het herkennen van pesten in uw bedrijf.

Gepubliceerd in 2015

Niet gevonden wat u zocht? Bel of mail: