Dame Rood Jasje Clipboard Kratten Achtergrond Bannerformaat

WIA Excedent


U ontvangt vrijblijvend een offerte

Offerte aanvragen

WIA Excendent: vangnet bij arbeidsongeschiktheid

Komt uw werknemer door arbeidsongeschiktheid in de WIA? Dan zijn er grote risico's voor de hoogte van het inkomen. Zeker voor inkomens boven de WIA-loongrens. De WIA Excedentverzekering  is een vangnet als die werknemer arbeidsongeschikt raakt én een WIA-uitkering krijgt. 

Mandje groenten SAZAS de verzuimspecialist

Excedentdrempel

De WIA-loongrens wordt de excedentdrempel genoemd, het maximale Sociale Verzekeringsloon. Voor 2016 ligt die drempel op € 52.766,-. De WIA Excedent verzekering vult een wettelijke WIA-uitkering aan, afhankelijk van:

  • het verzekerde aanvullingspercentage
  • het arbeidsongeschiktheidspercentage

Werknemers met een WIA-uitkering ontvangen vanuit deze verzekering een aanvullende uitkering vanuit de WIA Excedentverzekering. Het verzekerde bedrag is het loon van de werknemer dat boven de excedentdrempel uitkomt. De hoogte van de uitkering is afhankelijk van het verzekerde dekkingspercentage en van de mate van arbeidsongeschiktheid. De aanvulling bedraagt 70%, 75% of 80% van het inkomen boven het maximale SV-loon voor arbeidsongeschiktheid (excedent bovenwettelijk loon) en/of 5% of 10% van het inkomen tot het maximale SV-loon voor arbeidsongeschiktheid (beneden wettelijk loon wat hiermee aangevuld wordt tot max. 80%).

Arbeidsongeschiktheidspercentage

Uitkeringspercentage*)

0% tot 35%

0%

35% tot 45%

40%

45% tot 55%

50%

55% tot 65%

60%

65% tot 80%

72,5%

vanaf 80%

100%

 

Hulp bij arbeidsongeschiktheid

De verzekering biedt uw werknemer ook hulp met re-integratie.

Voordelen van WIA excedent

  • houdt het inkomen beter op peil
  • hulp bij re-integratie
  • mooie secundaire arbeidsvoorwaarde

Met onze gratis Overstapservice stapt u eenvoudig over naar Sazas

Met deze service zeggen wij voor u de verzekering en arbozorg bij uw huidige verzekeraar en arbodienstverlener op. Lees hier hoe dit precies in zijn werk gaat. 

Offerte aanvragen of meer informatie

Vraag een offerte aan voor de verzekering WIA excedent in onze offertetool. Binnen een paar werkdagen krijgt u alle informatie per e-mail. Heeft u een vraag? Neem dan contact op met onze klantenservice: 088 5679 100.