Tips voor het afsluiten van een verzuimverzekering

Als een werknemer uitvalt door ziekte, kost u dat zo'n 200 tot 400 euro per dag. Dat kan dus snel flink oplopen. Het hebben van een verzuimverzekering zorgt ervoor dat u tegen deze kosten bent gedekt. Maar waar moet u nu op letten bij het afsluiten van een verzuimverzekering? Sazas geeft tips.

1. Bedenk vooraf hoeveel risico (hoog-midden-laag) u wilt en kunt dragen.

Hoe meer u verzekert, hoe hoger uw premie wordt. Daar staat tegenover dat de uitkering die u ontvangt als iemand ziek wordt dan natuurlijk hoger is.

2. Ga niet meteen af op de laagste prijs.

Belangrijker is: wat krijgt u precies voor de genoemde prijs? Onderzoek goed wat u krijgt voor een bepaald bedrag. Zijn de werkgeverslasten en de kosten voor re-integratie inbegrepen in de premie of komen die er nog bovenop? Worden er extra diensten aangeboden? Onder de streep kan een duurdere verzekering in verhouding toch voordeliger uitkomen. Spit een offerte goed uit en vraag uw adviseur om hulp.

3. Bekijk hoe het verzuimregistratieproces in zijn werk gaat.

Bij het afsluiten van een verzuimverzekering moet u al uw werknemers aanmelden en alle lonen invoeren. Ook bij ziekte moet u een melding maken. Dat kost tijd. Ga na in hoeverre uw verzuimverzekering u daarbij helpt.

4. Heeft u een verzekering op het oog? Neem dan de verzekeraar onder de loep.

Hoe staat het met de service? Zoek informatie over de reactietermijnen en bekijk het jaarlijkse klanttevredenheidsonderzoek van het Verbond van Verzekeraars. Raadpleeg ook uw accountant. Die heeft vaak ook ervaring met verschillende verzekeraars en kan u daar meer over vertellen. Zo krijgt u een betrouwbaar beeld van uw toekomstige verzekeraar.

Is Sazas uw verzuimverzekeraar en verzuimspecialist? U kunt bij ons terecht voor uw verzuimverzekering. Als u nu een verzuimverzekering bij ons afsluit, ontvangt u verschillende extra's. Kijk hier voor meer informatie.

Niet gevonden wat u zocht? Bel of mail: