Inkomen Gezond Verzekering 

Het kan gebeuren dat uw medewerker ziek of langdurig arbeidsongeschikt raakt. Zijn of haar inkomen kan dan flink minder worden. Met de Inkomen Gezond Verzekering vult u het inkomen van uw medewerkers aan. Zo hebben zij minder financiële zorgen en geeft u invulling aan goed werkgeverschap.


Wat is de Inkomen Gezond Verzekering?

De Inkomend Gezond Verzekering is een werknemersverzekering; een verzekering voor en van uw medewerkers. De verzekering vult het loon van uw medewerker aan bij ziekte en langdurige arbeidsongeschiktheid.
{"values":{"en-US":"Sazas Inkomen Gezond verzekering"},"dtdGuid":"15a9b32f-61d9-41fc-9290-aa25dfe2889d"}

Waarom een Inkomen Gezond Verzekering afsluiten?

Als uw medewerker ziek is, bent u verplicht om het loon door te betalen. Dit moet de eerste 2 ziektejaren. Volgens de wet is dit minimaal 70% van het brutoloon van uw medewerker. Maar in uw cao kan een hoger percentage zijn afgesproken. Blijft de medewerker langdurig arbeidsongeschikt, dan heeft hij of zij mogelijk recht op een uitkering van de overheid: de WIA-uitkering.

In de meeste gevallen daalt het inkomen wanneer een medewerker arbeidsongeschikt raakt. Onze werknemersverzekering vult dan het inkomen aan. Zowel bij volledige als bij gedeeltelijke arbeidsongeschiktheid.


Wat is er verzekerd met de Inkomen Gezond Verzekering?  

De Inkomend Gezond Verzekering is voor bedrijven in het midden – en kleinbedrijf (mkb). Deze verzekering vult het inkomen van uw medewerkers aan op verschillende momenten:   

 • Aanvulling in de eerste 2 jaar van arbeidsongeschiktheid
 • Aanvulling na het tweede jaar van arbeidsongeschiktheid:
  • 10% van het verzekerde loon bij inkomensachteruitgang na 2 jaar van ziekte (maximaal 5 jaar en ook bij minder dan 35% arbeidsongeschiktheid);
  • Aanvulling als er sprake is van WGA-hiaat. De medewerker ontvangt dan een aanvulling tot 70% van het verzekerd jaarloon. Deze aanvulling loopt door tot de AOW-leeftijd. Hierbij wordt wel rekening gehouden met eventuele uitkering(en) en eventueel verdiende inkomen.

De aanvulling start na een half jaar of 1 jaar na arbeidsongeschiktheid. Dit is afhankelijk van de keuze die u hierin maakt.


Welke keuzes heb ik bij deze werknemersverzekering?

De inkomensaanvulling is gebaseerd op het door u opgegeven verzekerd jaarloon en het (gekozen) aanvullingspercentage. Het verzekerd jaarloon is het brutosalaris inclusief vaste toeslagen. Voorbeelden daarvan zijn: vakantietoeslag, eindejaarsuitkering en winstuitkering. Ploegentoeslag, provisie en overwerk vallen er alleen onder als het structurele componenten van het loon zijn.

U heeft vier keuzes voor de dekking:  

Is de afbeelding niet goed leesbaar? Klik hier voor een grotere weergave.

Welke dekking voor u en uw medewerkers interessant is, hangt af van hoe loondoorbetaling bij u binnen het bedrijf geregeld is.


Verzekeringskaart Sazas Inkomend Gezond Verzekering  

In de verzekeringskaart kunt u lezen wat wel en niet is gedekt bij deze verzekering. 

Wat zijn de voordelen van onze Inkomen Gezond Verzekering? 

De belangrijkste voordelen op een rij:

 • Met deze verzekering draagt u bij aan goed werkgeverschap;
 • Het is een goede secundaire arbeidsvoorwaarde voor (toekomstige) medewerkers;
 • De verzekering heeft een gunstige premie;
 • U kunt kiezen: na een half jaar of 1 jaar ziekte aanvulling op het inkomen van uw medewerker;
 • Ook inkomensaanvulling tijdens de WIA.


Belangrijke informatie bij het afsluiten van een Inkomen Gezond Verzekering 

 • U kunt de Inkomen Gezond Verzekering alleen afsluiten in combinatie met een Sazas Verzuimverzekering of MKB verzuim-ontzorgverzekering.
 • De Inkomen Gezond verzekering is een verzekering voor werkgevers in het midden – en kleinbedrijf (mkb). Voor bedrijven in de agrarische en groene sectoren is er een aparte verzekering: de PLUS-verzekering.
 • De Inkomen Gezond verzekering is geen individuele verzekering. Dit betekent dat u geen 'losse' medewerkers kunt verzekeren; alleen al uw personeel.
 • Onderaan deze pagina vindt u onder ‘Downloads’ de voorwaarden van deze inkomensverzekering.


Wat zijn de kosten van een Inkomen Gezond Verzekering?

De premie van deze verzekering is afhankelijk van de dekking die u kiest. U kunt als werkgever de premie zelf betalen of (deels) inhouden op het loon van uw medewerkers. Als u via onze offertetool een offerte voor onze verzuimverzekering aanvraagt in combinatie met de Inkomen Gezond verzekering, kunt u zien wat uw premie wordt.

Hoe kunt u de Inkomend Gezond Verzekering afsluiten?  

Wilt u de Inkomend Gezond Verzekering afsluiten of heeft u nog vragen? Als u het onderstaande formulier invult, dan nemen wij contact met u op. U kunt ook direct contact met ons opnemen via 088 56 79 100.


Ook interessant voor u:

 • Sazas, uw verzuimspecialist voor het mkb

  Verzuimverzekering

  Met onze verzuimverzekering dekt u het financiële risico van de loondoorbetaling en re-integratiekosten af.

  Verzekering
 • Vergelijken van verzuimverzekeringen

  HandenVrij Compleet

  Op deze pagina vindt u een totaaloverzicht van wat deze verzuimoplossing inhoudt en welke aanvullende werknemersverzekeringen u, afhankelijk van uw situatie, hierbij kunt afsluiten. HandenVrij Compleet geeft u Poortwachtergarantie.
  Verzuimpakket
 • goed werkgeverschap.jpg

  Goed werkgeverschap

  Goed werkgeverschap bestaat uit veel onderdelen. Als uw medewerkers (meer) betrokken en gezonder zijn, kan dit zelfs het verzuim binnen uw bedrijf verminderen.
  Verzuimthema's