Het laatste nieuws en recente artikelen

  • WIA-aanvragen 60-plussers sneller afgehandeld

    WIA-aanvragen 60-plussers sneller afgehandeld

    Heeft u zieke medewerkers van 60 jaar en ouder die een WIA-uitkering aanvragen? Dan hoeven zij tijdelijk niet meer op gesprek bij de arts van UWV. Deze maatregel duurt tot 1 januari 2024.

    nieuws
  • Transitievergoeding omhoog in 2023

    Maximale transitievergoeding omhoog in 2023

    In 2023 stijgt de maximale transitievergoeding van € 86.000,- bruto naar € 89.000,- bruto. Een ontslag kan duur uitvallen en een financieel risico voor u als werkgever zijn. Hoe berekent u de transitievergoeding?
    nieuws
  • Medewerker Met Schulden

    Steeds meer mensen in de schulden: wat betekent dat voor u als werkgever?

    Duurdere boodschappen, hogere energiekosten en minder spaargeld. Hierdoor komen steeds meer huishoudens in de knel. De verwachting is dat het aantal mensen met schulden toeneemt. De kans is dus groot dat u als werkgever te maken heeft of krijgt met medewerkers met schulden. Wat betekent dit voor u en hoe kunt u uw medewerkers ondersteunen?
    Nieuws
  • Sazas Online Expert Spreekuur

    Online Expert Spreekuur

    Heeft u een vraag aan onze expert(s)? Sazas organiseert op donderdag 8 december 2022 een Online Expert Spreekuur. Hoe het precies werkt en wat de voordelen voor u zijn van dit spreekuur, leest u in dit artikel.
    nieuws
  • Thuiswerkvergoeding en inflatie

    Thuiswerkvergoeding en inflatie: hoe zit het?

    Stijgende energieprijzen en dure boodschappen: steeds meer mensen hebben last van de inflatie. Thuiswerken wordt daardoor ook ineens een stuk duurder. Om medewerkers in de kosten van thuiswerken tegemoet te komen, kunnen werkgevers een thuiswerkvergoeding geven.
    nieuws
  • Dreigend verzuim door personeelstekort, tips voor werkgevers

    Dreigend verzuim door personeelstekort: tips om uitval te beperken

    Het personeelstekort is groot: Nederland telt meer vacatures dan werklozen. En het Centraal Planbureau verwacht dat de grote krapte op de arbeidsmarkt voorlopig blijft. Heeft uw bedrijf ook een tekort aan personeel? Dit kan leiden tot een hogere werkdruk voor uw medewerkers. Hoe zorgt u ervoor dat dit niet tot verzuim leidt?
    nieuws