Preventie

Investeren in preventie vertaalt zich al snel terug in de vorm van minder verzuim en arbeidsongeschiktheid. Dit levert u lagere bedrijfskosten op.

Onze verzuimexpert kijkt echt naar wat nodig is binnen een bedrijf. Wij kunnen helpen bij het opstellen van een goed verzuimprotocol of tips geven voor het voeren van een verzuimgesprek. Maar we kunnen een werkgever bijvoorbeeld ook adviseren om een preventie-spreekuur in te voeren, een vertrouwenspersoon aan te stellen of een werkplekonderzoek te laten doen. Kleine veranderingen kunnen vaak al een groot verschil maken. Ook willen we ervoor zorgen dat mensen tot hun pensioen gezond en met plezier aan het werk kunnen blijven.

Wij maken hierbij gebruik van de verzuimdiensten van onze gecertificeerde arbodienstverleners.

Preventiepakket veilig en gezond werken

Verschillen tussen grote en kleine bedrijven

De verzuimoplossingen van Sazas zijn standaard geschikt voor de meeste bedrijven. Het hangt af van de wensen en de situatie van het bedrijf of de verzuimoplossing moet worden aangepast om aan te sluiten op wat het bedrijf nodig heeft.

In de praktijk zijn er vaak verschillen tussen kleine en de wat grotere bedrijven:
  • Bij grotere bedrijven is er eerder sprake van structureel verzuim. Hoe meer medewerkers een bedrijf heeft, hoe groter de kans dat er altijd wel een medewerker ziek is.
  • Bij grotere bedrijven werken vaker medewerkers die zich bezighouden met verzuimbegeleiding en -beheersing, zoals een professionele HR-functionaris. Zo'n bedrijf hoeft deze taken dan niet uit te besteden.

Onze accountmanagers staan voor u klaar

Voor grotere bedrijven kan het daarom wenselijk zijn om de dienstverlening af te stemmen op de omstandigheden, de financiële wensen en de risicobereidheid. Staat verzuim regelmatig op de agenda van het management- of directieoverleg? Onze accountmanagers hebben ervaring met verzuim binnen grote bedrijven en kunnen de voor u meest geschikte oplossing samenstellen. Zij komen graag langs voor een persoonlijk gesprek en advies.

Persoonlijk contact

Wilt u meer weten over preventie? Als u het onderstaande formulier invult, dan nemen wij snel contact met u op. U kunt hiervoor ook bellen met onze klantenservice: 088 56 79 100.