WGA Eigenrisico-dragersverzekering

Als werkgever draagt u WGA-premie af aan de Belastingdienst, maar u kunt er ook voor kiezen om eigenrisicodrager WGA te worden. Dit kunt u herverzekeren met onze  Werkhervatting Gedeeltelijk Arbeidsongeschiktheid eigenrisicodragersverzekering (WGA ERD-verzekering).

Als u ervoor kiest om eigenrisicodrager WGA te worden, kan dat voordeliger zijn. Het blijkt dat werkgevers die eigenrisicodrager zijn, met ondersteuning van hun verzekeraar, vaak betere resultaten bij re-integratie behalen dan UWV. De totale lasten zijn daardoor vaak lager voor de werkgever.
WGA ERD

Onze 12-jaarsaanpak

De WGA ERD-verzekering kunt u alleen afsluiten in combinatie met onze Verzuimverzekering. Zo bent u verzekerd voor het risico van arbeidsongeschiktheid voor de maximale periode van 12 jaar. En vanaf de eerste ziektedag kunt u rekenen op hulp voor u en uw medewerker, zodat verzuim niet langer duurt dan nodig.

Voordelen

  • In combinatie met onze verzuimverzekering bent u voor de maximale periode van 12 jaar verzekerd voor het risico van arbeidsongeschiktheid.
  • U bent minder afhankelijk van UWV. Eigenrisicodragers behalen, mede door ondersteuning van de verzekeraar, vaak betere re-integratieresultaten. De totale lasten zijn daardoor vaak lager.
  • UWV-declaraties worden door ons rechtstreeks met UWV afgewikkeld, zodat u daar geen omkijken naar heeft.
  • Wij helpen u de regie op verzuim en arbeidsongeschiktheid te vergroten.
  • Wij staan vanaf dag één voor uw zieke medewerker klaar, zodat verzuim niet langer duurt dan nodig. Wij focussen op een zo snel mogelijke, maar reële en vakkundige re-integratie.
  • U krijgt van onze re-integratieservice hulp en advies bij de re-integratie. Daar zetten wij ervaren deskundigen voor in, bijvoorbeeld een arts of arbeidsdeskundige. Ook werken wij samen met re-integratiebedrijven.
  • Onze WIA-expert helpt u met het beperken van de WGA-instroom en stuurt op uitstroom tijdens de WGA.
  • De WGA ERD-verzekering is naar wens aan te vullen met de eigenrisicodragersverzekering Ziektewet.

Wat is wel en niet gedekt door deze verzekering?Wilt u een WGA ERD-verzekering afsluiten?

Houd er rekening mee dat u op twee momenten in het jaar kunt instappen: 1 januari en 1 juli. Uw verzoek om eigenrisicodrager WGA te worden moet 13 weken voor deze datum bij de Belastingdienst zijn ingediend. Wij helpen u hier graag bij, zodat u hier zo weinig mogelijk tijd aan kwijt bent.

Premie

U betaalt één totaalpremie voor de verzekering inclusief de dienstverlening. De premie hangt onder andere af van uw percentage medewerkers met een tijdelijk of bijzonder dienstverband en van de verhouding tussen het loon van deze medewerkers en uw totale loonsom.

Meer informatie

Wilt u meer weten over de WGA eigenrisicodragersverzekering? Als u het onderstaande formulier invult, dan nemen wij snel contact met u op. U kunt hiervoor ook bellen met onze klantenservice: 088 56 79 100.

Niet gevonden wat u zocht? Bel of mail: