Verzuimverzekering

Een zieke medewerker kost veel geld. Als werkgever moet u het loon doorbetalen. En de kosten vallen vaak hoger uit doordat u vervangend personeel inhuurt, omzet misloopt of omdat andere medewerkers moeten overwerken. Maar u staat er niet alleen voor. 

Want met onze verzuimverzekering verzekert u zichzelf van loondoorbetaling van uw personeel bij ziekte. De verzuimverzekering keert uit als één van uw medewerkers ziek is. U kunt onze verzuimverzekering volledig afstemmen op uw persoonlijke voorkeuren.

Verzuimverzekering - Medewerkers verzorgen bloemen in een tuincentrum op hun werk

Verschillen tussen grote en kleine bedrijven

De verzuimoplossingen van Sazas zijn standaard geschikt voor de meeste werkgevers. Het hangt af van de wensen en de bedrijfssituatie of de verzuimoplossing moet worden aangepast om aan te sluiten op wat u nodig heeft.

In de praktijk zijn er vaak verschillen tussen kleine en grotere bedrijven (20 of meer medewerkers):
  • Bij grotere bedrijven is er eerder sprake van structureel verzuim. Hoe meer medewerkers een bedrijf heeft, hoe groter de kans dat er altijd wel een medewerker ziek is.
  • Bij grotere bedrijven werken vaker medewerkers die zich bezighouden met verzuimbegeleiding en het verminderen of voorkomen van verzuim, zoals een professionele HR-functionaris. Als werkgever hoeft u deze taken dan niet uit te besteden.

Advies op maat van onze accountmanagers

Gezien de grootte van uw bedrijf, kan het zijn dat een verzuimoplossing op maat het best bij u past. Hierbij kijken we voor het bieden van een oplossing naar de bedrijfsomstandigheden, de financiële wensen en het risico dat u wilt dragen. Is verzuim binnen uw organisatie een punt van aandacht? Onze accountmanagers hebben veel ervaring met verzuim binnen grote bedrijven. Zij kunnen samen met u de verzuimoplossing samenstellen die het best bij u past en komen graag bij u langs voor een persoonlijk gesprek en advies op maat.

Meer weten?

Wilt u meer weten over de verzuimverzekering en een passende verzuimoplossing? Als u het onderstaande formulier invult, nemen wij contact met u op. Of bel onze klantenservice op 088 56 79 100.