WIA-excedentverzekering

Komt uw medewerker door arbeidsongeschiktheid in de WIA? Dan zijn er grote risico's voor de hoogte van het inkomen. Zeker voor medewerkers met een inkomen boven de WIA-loongrens. De WIA-excedentverzekering is een vangnet als die medewerker arbeidsongeschikt raakt én een WIA-uitkering krijgt.

 

Excedentdrempel

De WIA-loongrens wordt de excedentdrempel genoemd, het maximale Sociale Verzekeringsloon. Voor 2019 ligt die drempel op € 55.927,-. De WIA-excedentverzekering vult de wettelijke WIA-uitkering aan. De hoogte van de verzekeringsuitkering is afhankelijk van het verzekerde dekkingspercentage en van de mate van arbeidsongeschiktheid. Hiermee behoudt de werknemer een inkomen dat beter aansluit bij het inkomen dat hij/zij had voor er sprake was van arbeidsongeschiktheid. 

U sluit de WIA-excedentverzekering altijd af in combinatie met de Sazas Verzuimverzekering.

WIA excedentverzekering

Goed werkgeverschap

Sommige cao's verplichten werkgevers om een verzekering af te sluiten die de financiële gevolgen voor medewerkers beperken. Ook als uw cao u hier niet tot verplicht, kunt u  - vanuit goed werkgeverschap - ervoor kiezen om toch een verzekering af te sluiten. Goede arbeidsvoorwaarden staan hoog in de top vijf van goed werkgeverschap. Dit maakt u als werkgever aantrekkelijk voor toekomstige en bestaande  medewerkers.

Advies op maat van onze accountmanagers

Gezien de grootte van uw bedrijf, kan het zijn dat een verzuimoplossing op maat het best bij u past. Hierbij kijken we naar de bedrijfsomstandigheden, de financiële wensen en het risico dat u wilt dragen. Onze accountmanagers hebben veel ervaring met verzuim binnen grote bedrijven. Zij kunnen samen met u de verzuimoplossing samenstellen die het best bij u past en komen graag bij u langs voor een persoonlijk gesprek en advies op maat.

Persoonlijk contact

Wilt u meer weten over de WIA-excedentverzekering? Als u het onderstaande formulier invult, dan nemen wij snel contact met u op. U kunt hiervoor ook bellen met onze klantenservice: 088 56 79 100.