WIA-expert

U heeft een zieke medewerker. Hij is al een tijd ziek en het ziet er niet naar uit dat hij binnen twee jaar volledig herstelt. Dan krijgen u en uw medewerker mogelijk te maken met de WIA (Wet werk en inkomen). Als werkgever kunt u hierover vragen hebben. Moet ik mijn medewerker ontslaan, bijvoorbeeld. En wat is de rol van UWV daarbij? Met al dit soort vragen kunt u terecht bij de WIA-expert.

Vanaf 40 weken verzuim komt de WIA-expert sowieso in actie. Hij gaat dan in gesprek met u en uw medewerker. Wat zijn uw verplichtingen als werkgever? En wat wordt er van uw medewerker verwacht? Het is slim om daar al in een vroeg stadium over na te denken. Want als u of uw medewerker steken laat vallen kan dat vervelende gevolgen hebben. Bijvoorbeeld dat u een jaar langer het loon van uw zieke medewerker moet doorbetalen.

De WIA-expert is gericht op advies en ondersteuning bij het proces van instroom in de WIA. Als klant van Sazas maakt u gratis gebruik van de ondersteuning door de WIA-expert.

Marc Breedveld -  WIA expert

Meer informatie

Wilt u meer weten over de WIA-expert? Als u het onderstaande formulier invult, dan nemen wij contact met u op. U kunt ook bellen met onze klantenservice: 088 56 79 100.