Ik wil wijzigingen of gegevens doorgeven voor mijn klant

U kunt namens uw klant(en) gegevens aanleveren over lonen, dienstverbanden of ziekmeldingen. Dit doet u door in te loggen op uw collectieve MijnSazas-omgeving. In deze omgeving ziet u eerst een totaaloverzicht van alle klanten die u hebben gemachtigd. U kunt hierin de betreffende klant selecteren voor wie u gegevens wilt aanleveren. 

Wat kunt u voor uw klanten regelen in MijnSazas?

  • In- en uitdiensttredingen van medewerkers doorgeven
  • Loonwijzigingen melden
  • Adressen van medewerkers wijzigen
  • Arbeidsgehandicapte medewerkers doorgeven
  • Ziek- en (deel)herstelmeldingen doorgeven
  • Eindafrekening doorgeven (als dit van toepassing is)
  • Aanpassing van de dekkingsvoorwaarden (alléén in november via de tool die dan tijdelijk beschikbaar is)
Gegevens aanleveren

Hoe word ik gemachtigd?

Uw klanten kunnen u machtigen voor het doorgeven van wijzigingen of aanleveren van gegevens. Onder het kopje 'Profiel' rechtsboven in het scherm, staat u als accountant weergegeven. Als deze gegevens juist zijn, dan kan de werkgever u machtigen door te kiezen voor ‘Wijzig’ en vervolgens de optie ‘Gemachtigd’ aan te vinken. De werkgever is dan direct zichtbaar in uw totaaloverzicht met klanten in uw collectieve MijnSazas-omgeving.

Bent u nog niet vermeld in de persoonlijke MijnSazas-omgeving van uw klant? Stuur dan een mail naar info@sazas.nl en geef aan wie uw klant is. Wij voegen u dan toe aan in de MijnSazas-omgeving van uw klant. Hierna kan uw klant u machtigen. 

Het regelen van de eindafrekening

Als u de eindafrekening regelt voor uw klanten, dan ziet u in uw collectieve MijnSazas-omgeving voor welke werkgevers er nog een eindafrekening aangeleverd moet worden. Als er een rood bolletje achter de naam van uw klant staat, betekent dit dat deze eindafrekening nog doorgegeven moet worden. Zodra de eindafrekening is doorgegeven, wordt dit bolletje groen.

Tip: Controleer eerst of alle dienstverbanden nog up-to-date zijn voordat u de eindafrekening invult. U geeft per medewerker de eindafrekening door. Dit houdt in dat u het brutoloon doorgeeft zoals vermeld op de verzamelloonstaat in kolom 3.

Als u alle loongegevens heeft ingevuld, kunt u de gegevens bij ons aanleveren via de knop ‘Lonen definitief bevestigen’ onderin het scherm. Als u de lonen nog niet definitief wilt bevestigen, kunt u met de knop ‘Opslaan om later verder te gaan’ de ingevulde gegevens opslaan. Deze gegevens worden dan nog niet aangeleverd; u kunt daarna nog aanpassingen doen.

Tip: kijk voor meer informatie over de eindafrekening bij de veelgestelde vragen over dit onderwerp.