Mantelzorg en werk

Ook een zorg voor werkgevers


Nederland telt maar liefst 2,6 miljoen mantelzorgers. Zij zorgen langdurig of voor onbepaalde tijd voor iemand die chronisch ziek, gehandicapt of hulpbehoevend is. Eén op de vijf medewerkers is mantelzorger. De kans is dus groot dat er ook in uw bedrijf mantelzorgers werken.
Mantelzorgers komen vaak onverwachts voor hun – onbetaalde – zorgtaak te staan. Het overkomt ze, omdat ze een persoonlijke band hebben met degene voor wie ze zorgen. Zowel fysiek als emotioneel is mantelzorg zwaar. Zeker als de mantelzorger daarnaast ook nog een baan heeft. Zo’n 75% van de mantelzorgers praat er pas over als ze werk en zorgtaken niet meer kunnen combineren. De kans op overbelasting is daarom groot.
Mantelzorger loopt met man in rolstoel over straat

Vraag het whitepaper aan

In de whitepaper ‘Mantelzorg en werk. Ook een zorg voor werkgevers’ leest u over de fabels en feiten over mantelzorg(beleid), wat mantelzorgvriendelijk beleid u als werkgever oplevert, de wettelijke regelingen en welke ondersteuning u uw medewerker kunt bieden. Ook geven we u een checklist om een indruk te krijgen hoe mantelzorgvriendelijk uw bedrijf is en bieden we u twee praktijkverhalen.

Vul hieronder uw gegevens in:


Ook interessant voor u:

  • Werkstress

    Whitepaper: Werkstress

    In de whitepaper 'Werkstress' leest u niet alleen over de oorzaken van stress. We bieden u ook handvatten om stress bij medewerkers te signaleren en verzuim door stress of een burn-out te voorkomen.
    Whitepaper
  • Whitepapers voor werkgevers over verzuim - Sazas

    Onze whitepapers over verzuim

    Via onze (gratis) whitepapers delen we graag onze kennis als verzuimspecialist met u. Waardevolle kennis die bij kan dragen aan het voorkomen en/of verminderen van verzuim op de werkvloer.

    Whitepapers
  • Sazas, uw verzuimspecialist voor het mkb

    Verzuimverzekering

    Verzeker loondoorbetaling van zieke medewerkers en voorkom hoge kosten. Lees meer over onze verzuimverzekering en uw keuzemogelijkheden.

    VERZEKERING