Vacature: Verzuimexpert 

voor 32-38 uur per week

Jouw team

Je bent onderdeel van het enthousiaste en ambitieuze team Verzuimmanagement. Dit team richt zich op het realiseren van duurzame klantrelaties en de positionering van Sazas in haar markt. Maar de focus ligt op het actief regievoeren op alle activiteiten en klantprocessen met betrekking tot verzuimmanagement. Dit doen jullie in samenwerking met andere teams binnen Sazas (schadeservices, polisbeheer & -administratie, commercie en finance & control). Het team bestaat op dit moment uit zes medewerkers. Je rapporteert aan de manager Operatie & Verzuimmanagement.

Vacature Verzuimexpert

Jouw taken

Je maakt analyses van hoog verzuimende werkgevers als input voor de jaarlijkse klantgesprekken en begeleidt onze klanten in activiteiten rondom de Wet verbetering poortwachter. Hiernaast beoordeel je interventietrajecten naar werkgevers en hun medewerkers en zet je deze zelf ook in. Je begeleidt en coacht management en directie van grotere bedrijven op locatie of online en je levert actuele content voor onze website, whitepapers en webinars. Je ontwikkelt verzuimtrainingen en vervult zelf ook de rol van trainer. Naast dit alles rapporteer je aan Directie/MT over activiteiten en analyses van verzuim en re-integratie. Samen met je teamleden bouw je mee aan de verdere professionele groei van het team en vertaal je onze CX-visie en kernwaarden door naar beleid en uitvoering. Met als uitvoering nieuwe producten en dienstverlening op het gebied van verzuim en re-integratie.

Jouw profiel

 • Afgeronde hbo-opleiding en hbo-werk- en denkniveau;
 • Afgeronde opleiding Register Casemanager en/of Regie op Verzuim;
 • Bij voorkeur Wft-Basis, Wft-adviseur Inkomen en PE/PA of bereidheid om deze certificaten te behalen;
 • Uitstekende kennis van/ervaring met de Wet verbetering poortwachter, Ziektewet, verzuimadministratie en de inzet van de juiste interventies op het juiste moment;
 • Minimaal 3 jaar ervaring in een vergelijkbare of in een adviserende en/of regisserende functie;
 • Ervaring met oplossingsgericht verzuimmanagement;
 • Vermogen om vanuit visie/denkkaders beleid te formuleren en dit beleid om te zetten in activiteiten;
 • Je kan goed projectmatig werken;
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden en adviesvaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk;
 • Planmatige en zelfstandige werker, maar ook teamspeler;
 • Analytisch, klantgedreven, professioneel, resultaatgericht en verbindend.

Wat wij bieden

Een tijdelijk dienstverband voor de duur van een jaar met de mogelijkheid van verlenging bij succes. Je gaat werken binnen een professionele, open en informele organisatie waar iedereen elkaar kent. Het salaris is afhankelijk van leeftijd, achtergrond en ervaring. We kennen een eindejaarsuitkering van 8,33%, vakantietoeslag van 8%, een reiskostenvergoeding woon-werkverkeer en een goede pensioenregeling. We vinden het belangrijk dat je je continu persoonlijk en vakinhoudelijk ontwikkelt. Daarom bieden we goede opleidingsmogelijkheden. Een ontwikkelassessment is ook onderdeel van de selectieprocedure.

Over ons

Sazas is dé specialist in verzuimoplossingen voor het mkb. Wij helpen bedrijven het risico van verzuim te beheersen en verzuim te voorkomen en verminderen. De klant is bij ons geen nummer, het klantbelang staat centraal. Met trots kunnen wij zeggen dat wij in 2020 voor het vierde jaar op rij als eerste geëindigd zijn in het klanttevredenheidsonderzoek van het Verbond van Verzekeraars. Hiernaast hebben wij, op basis van ons interne medewerker betrokkenheidsonderzoek, zojuist het certificaat van Topwerkgever mogen ontvangen. Hieruit blijkt dat de tevredenheid bij Sazas ruim hoger is dan gemiddeld in Nederland.

We zijn een kleine verzekeraar en geloven dat daar onze kracht in schuilt. Onze missie is om bedrijven in Nederland een stuk gezonder te maken. Dat doen we door de kosten van verzuim laag te houden met oplossingen en diensten op het gebied van verzekeren, preventie, verzuimbegeleiding en re-integratie. Sazas heeft ca. 70 medewerkers in dienst en is gevestigd in Woerden (op loopafstand van het NS-station en goed bereikbaar met de auto). De samenwerking binnen de organisatie kenmerkt zich door korte lijnen en probleemoplossend vermogen. Onze kernwaarden zijn klantgedreven, ondernemend, resultaatgericht, transparant en integer en afspraak is afspraak.

Herken jij jezelf in het profiel?

Solliciteer dan snel door jouw motivatiebrief en CV te sturen naar aigrid.klijn@sazas.nl. Neem voor meer informatie over deze vacature contact op met Jan Hollaar (manager Operatie & Verzuimmanagement) via 06 12 67 67 15 of jan.hollaar@sazas.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.