Waarom een gezondheidsverklaring voor aanvraag van deze AOV?

Voor de acceptatie voor deze arbeidsongeschiktheidsverzekering is een gezondheidsverklaring nodig. Stuurt u deze niet op? Dan kunt u geen arbeidsongeschiktheidsverzekering afsluiten en stopt de aanvraag.

U vult uw persoonlijke en medische informatie in en stuurt deze rechtstreeks aan onze medisch adviseur. Deze beoordeelt vervolgens uw medische gegevens. Hierna geeft de medisch adviseur een advies aan Sazas over het risico dat Sazas loopt als u de verzekering afsluit. Heeft u een grotere kans dan gemiddeld om arbeidsongeschikt te worden? Dan is dat een hoger risico voor Sazas. Het kan zijn dat u dan een hogere AOV-premie gaat betalen. Of in het ergste geval krijgt u geen verzekering.

Er zijn verschillende adviezen mogelijk na het ontvangen van uw gegevens in de gezondheidsverklaring:

  • Uw risico om arbeidsongeschikt te worden is niet hoger dan gemiddeld. We sluiten de verzekering voor u af, zonder bijzondere voorwaarden of een hogere premie.
  • Uw risico om arbeidsongeschikt te worden is hoger dan gemiddeld. Sazas bepaalt of u een hogere premie moet betalen of dat er bijvoorbeeld beperkende voorwaarden gelden.
  • Uw risico om arbeidsongeschikt te worden is duidelijk te hoog. De medisch adviseur adviseert ons dan om u niet te verzekeren.

Dit zijn adviezen. Wij als verzuimverzekeraar beslissen uiteindelijk over uw aanvraag.

Lees hier meer over de gezondheidsverklaring die u invult voor de Arbeidsongeschiktheidsverzekering voor Agrarisch Zelfstandigen.