Aantal keer gelezen:
 283


Gezond aan het werk blijven

Eskil Fleuren is accountmanager bij Sazas en komt regelmatig bij bedrijven over de vloer. Als zij naar de toekomst kijkt is, vindt ze gezond aan het werk blijven echt een thema wat op de agenda moet komen bij bedrijven.

Ik merk uit gesprekken dat er veel verschil is tussen bedrijven. Sommige bedrijven zijn al ver in hun aanpak. Andere bedrijven moeten nog beginnen. Eskil vertelt: ‘als je naar de toekomst kijkt zie je dat werknemers steeds ouder worden. Oudere werknemers zijn niet vaker ziek, maar als ze zich ziek melden is er echt wat aan de hand. Drie tips geef ik u alvast graag mee.

1. Kleine stappen maken groot verschil

Ik merk dat bedrijven zich weleens overvallen voelen door termen als ‘duurzaam aan het werk’ blijven. Wat betekent dat precies en waar begin je? Mijn advies aan elk bedrijf die gezondheid onder het personeel wil stimuleren. Begin klein. En kies een verandering die stand houdt. Bijvoorbeeld lunch in enkele shifts en maak gezamenlijk een wandeling. Geef uw mensen een kwartier extra pauze. Dat lijkt u eerst tijd en geld te kosten, maar het zorgt er ook voor dat mensen productiever zijn.

2. Uw mensen maken het verschil

Wat bijdraagt aan gezond werken is iets wat u kunt bedenken. Maar uw eigen mensen hebben daar zelf vaak goede ideeën en oplossingen voor. Ga hierover individueel in gesprek en als team of bedrijf. Zo zorgt u voor draagvlak en zet u gezond werken bij iedereen op de agenda.

3. Betrek ons bij de oplossing

U staat er niet alleen voor Elk begin is lastig. Het is fijn dat u er dan niet alleen voor staat. U mag ons Sazas altijd inschakelen voor hulp om te helpen uw bedrijf ook in de toekomst gezond te houden. Natuurlijk is dat in uw belang en in het onze. Wij helpen u graag verder en dat doen wij ook niet alleen, maar in samenwerking met Stigas.'

 

Gepubliceerd op:
 
Meer weten over verzuim? Meld u aan voor één van onze nieuwsbrieven: