Aantal keer gelezen:
 291

Uw tips om stress te voorkomen

Vorige week vroegen we onze volgers om een goede tip om stress op het werk te voorkomen. De reacties stroomden binnen. Onze dank daarvoor. Er zaten waardevolle tips tussen. De top 3 van tips van werknemers voor werknemers delen we graag van u. U kunt uw eigen medewerkers ook vragen welke tip zij hebben. Een leuke en speelse manier om in gesprek te gaan over werkdruk.

1. Focus op wat echt belangrijk is

Een tip die meerde mensen noemden is: pak belangrijke zaken eerst op. Veel mensen laten zich afleiden door randzaken, onderbrekingen en ad hoc activiteiten. Belangrijk is om focus te houden op de hoofdtaken. Een tip is om jezelf af te vragen wat echt belangrijk is. Dat geeft ook meer voldoening. Ga dus niet alleen aan de slag met werk wat een korte deadline heeft, maar wellicht minder belangrijk is.

2. Blijf rustig - ook al is het druk

Als het druk is, zijn veel mensen geneigd hun tempo te versnellen om toch alles af te krijgen. Uiteindelijk is dat geen goede oplossing. Hoe drukker je doet, hoe drukker je wordt in je hoofd. En dan verlies je juist het overzicht. Plus dat je jouw eigen lijf teveel opjaagt, wat natuurlijk niet goed is voor je gezondheid. Als het druk is, is het juist verstandig een tandje langzamer te werken. Of even een pauze te nemen om orde op zaken te stellen en prioriteiten aan te brengen. Daarna zult u zien dat het werk veel vlotter verloopt.

3. Vat kritiek niet persoonlijk op

Een deelnemer verwoordde zijn tip zo mooi dat wij deze graag delen. Vat kritiek niet persoonlijk op. De achterliggende gedachte is om meer uit jezelf te halen en het werk te verbeteren. Realiseer je dat het voor een ander ook lastig is om kritiek te geven. Als je deze gedachte in je achterhoofd houdt is alle kritiek positief. 

Volg Sazas op Facebook

Dat zijn alvast drie goede tips. Meer kunt u lezen op onze Facebookpagina. Waar we uiteraard nog meer aandacht besteden aan dit onderwerp en gezond en vol plezier aan het werk zijn.

► Volg ons ook op Facebook

Gepubliceerd op:
 
Meer weten over verzuim? Meld u aan voor één van onze nieuwsbrieven: