Aantal keer gelezen:
 236

Wat zijn de regels bij ziekte?

Wat mag u wel en niet vragen bij ziekte en wat mag u vastleggen? Er zijn regels vanuit de Wet Bescherming Persoonsgegevens wat wel en niet is toegestaan te doen i.v.m. privacy van de werknemer. De Autoriteit Persoonsgegevens heeft beleidsregels gepubliceerd rondom 'de zieke werknemer'.

Beleidsregels

Hierin is informatie te vinden die handig is voor werknemers, werkgevers en andere partijen die gegevens over de gezondheid van (zieke) werknemers verwerken. Er is te lezen welke  gezondheidsgegevens verwerkt mogen worden door werkgevers. Daarnaast is te lezen welke normen door de Autoriteit Persoonsgegevens (AM) worden gehanteerd als zij onderzoekt of een organisatie  dit op een juiste manier doet.

Waarom worden gegevens uitgewisseld?

Zodra werknemers ziek worden, wisselen diverse partijen gegevens over hen uit. Dat is nodig om de situatie goed te kunnen beoordelen. Betrokken partijen hierbij kunnen zijn: de zieke werknemer, de werkgever, Sazas, arbodienst, bedrijfsarts, Stigas en het UWV.

Ook interessant

In onderstaande link kunt u lezen hoe Sazas dit organiseert. Uiteraard houden wij ons ook aan de Wet Bescherming Persoonsgegevens.

Gepubliceerd op:
 
Meer weten over verzuim? Meld u aan voor één van onze nieuwsbrieven: