Is WGA ERD iets voor u?

Word eigenrisicodrager bij Sazas. U houdt, met hulp van ons, zelf de regie over het gehele verzuim- en re-integratieproces van uw werknemers. In sommige gevallen kan het eigenrisicodragerschap ook financieel voordeliger uitvallen.

U kunt weer uitstappen bij UWV voor WGA ERD

Dat kan per 1 juli aanstaande. Als u wilt uitstappen moet u dit wel drie maanden van tevoren aangeven bij de Belastingdienst, dus vóór 1 april. Als u uitstapt wordt u eigenrisicodrager voor de WGA. Als eigenrisicodrager kunt u zich bij Sazas verzekeren.

Wat doen wij voor u als WGA klant?

  • Vergoedingen afgedekt
    Wij vergoeden de WGA-uitkeringen die het UWV bij u als eigenrisicodrager in rekening brengt en vergoeden daarnaast veelal ook de kosten voor re-integratie van arbeidsongeschikte (ex)-werknemers.
  • Onze WIA-expert
    In combinatie met uw Sazas-verzuimverzekering bieden wij hulp en ondersteuning bij verzuim en re-integratie. Samen met u en uw (ex)-werknemer kijken wij of re-integratie mogelijk is, ook tijdens de WGA-periode! Dat doen we met onze gratis WIA-expert die u bij staat tijdens de complexe periode.

Voor wie kan uitstappen interessant zijn?

Dit is vooral interessant voor (middel)grote bedrijven waarbij in het verleden (ex)-werknemers in de WGA zijn gekomen. Waarom is dat juist voor deze categorie interessant? Voor bedrijven is het vanaf 1 januari 2017 mogelijk geworden om zonder staartlasten uit te stappen bij UWV. Staartlasten zijn de WGA-lasten van werknemers die op het moment van overstap een WGA-uitkering ontvangen, of ziek zijn en op termijn een WGA-uitkering ontvangen. Bedrijven kunnen deze lasten bij het UWV achterlaten. Zij komen dus zonder schade over naar de verzekeraar. Hierdoor kan de premie bij de verzekeraar veel interessanter zijn dan de publieke WGA-premie.

Kiest u ervoor om eigenrisicodrager WGA te worden?

Dan bent u eigenrisicodrager voor uw vaste medewerkers én flexwerkers. Het voordeel van eigenrisicodragerschap is dat u als werkgever zelf de regie houdt over het gehele verzuim- en re-integratieproces van uw vaste medewerkers en tijdelijke arbeidskrachten. Sazas helpt u daar vanzelfsprekend bij. In combinatie met uw verzuimverzekering en de af te sluiten WGA eigenrisicodragersverzekering doen wij samen met u er alles aan om het ziekteverzuim en de WGA-instroom zo laag mogelijk te houden.

Heeft u interesse? Wij helpen u graag verder

Neem dan contact met ons op. Wij zorgen dan voor een op maat gemaakte offerte en helpen u bij de overstap naar Sazas. Op onze productpagina over WGA ERD kunt u meer lezen over deze verzekering.

Heeft u nog vragen?
Bel gerust: 088 - 56 79 100

Wij zijn er om u te helpen. U bereikt ons op werkdagen van 8:00 uur tot 17:30 uur. U kunt uw vraag ook mailen naar onze klantenservice: info@sazas.nl.

Gepubliceerd op 15 februari 2017

Wilt u meer weten? Neem contact met ons op