Mantelzorg en werk

Ook een zorg voor werkgevers


Nederland telt maar liefst 5 miljoen mantelzorgers. Zij zorgen langdurig of voor onbepaalde tijd voor iemand die chronisch ziek, gehandicapt of hulpbehoevend is. Bijna 2 miljoen Nederlanders combineren mantelzorg met hun werk. De kans is dus groot dat er ook in uw bedrijf mantelzorgers werken. Zij komen vaak onverwachts voor hun (onbetaalde) zorgtaken te staan. Het overkomt ze, omdat ze een persoonlijke band hebben met degene voor wie ze zorgen.

Zowel fysiek als emotioneel is mantelzorg zwaar. Zeker als de mantelzorger daarnaast ook nog een baan heeft. Zo ervaren medewerkers die mantelzorg verlenen meer fysieke klachten, stress en vermoeidheid dan collega’s die dat niet doen. Zo’n 71% van de mantelzorgers praat er pas over als ze werk en zorgtaken niet meer kunnen combineren. De kans op overbelasting en verzuim is daarom groot.
Mantelzorger loopt met man in rolstoel over straat

Vraag het whitepaper aan

Wat valt er wel en niet onder mantelzorg? Hoe kunt u als werkgever uw mantelzorgende medewerkers ondersteunen, en wat levert dit op voor uw bedrijf? In het whitepaper ‘Mantelzorg en werk. Ook een zorg voor werkgevers’ leest u alles over de wettelijke regels, feiten en fabels rond mantelzorg. Ook ontvangt u een handige checklist om te zien hoe mantelzorgvriendelijk uw bedrijf al is. En bekijk vooral de praktische tips, bijvoorbeeld om het gesprek met uw medewerkers aan te gaan.

Vul hieronder uw gegevens in en ontvang het gratis whitepaper.


Ook interessant voor u:

 • Werkstress

  Whitepaper: Werkstress

  In de whitepaper 'Werkstress' leest u niet alleen over de oorzaken van stress. We bieden u ook handvatten om stress bij medewerkers te signaleren en verzuim door stress of een burn-out te voorkomen.
  Whitepaper
 • Whitepapers voor werkgevers over verzuim - Sazas

  Onze whitepapers over verzuim

  Via onze (gratis) whitepapers delen we graag onze kennis als verzuimspecialist met u. Waardevolle kennis die bij kan dragen aan het voorkomen en/of verminderen van verzuim op de werkvloer.

  Whitepapers
 • Sazas, uw verzuimspecialist voor het mkb

  Verzuimverzekering

  Met onze verzuimverzekering dekt u het financiële risico van de loondoorbetaling en re-integratiekosten af.

  Verzekering