Deelname Sazas aan de Week van het geld 2023

Aantal keer gelezen:
 411

Bij Sazas streven we naar vitale mensen in gezonde bedrijven. En ook naar een vitale maatschappij. Door mee te doen aan verschillende maatschappelijke initiatieven geven wij hieraan vorm. Daarom doen wij ook dit jaar weer mee met de Week van het geld, een initiatief van Wijzer in geldzaken en haar partners.

'Bedwing de bling'

Tijdens de Week van het geld geeft een aantal medewerkers van Sazas gastlessen aan basisschoolleerlingen van de groepen 6, 7 en 8. Het doel van de gastlessen is dat de kinderen leren hoe zij goed kunnen omgaan met geld. Dit jaar is het thema van de Week van het geld ‘Bedwing de bling’. Via dit thema leren de kinderen verleidingen te herkennen en te dromen over mooie wensen, zonder daarbij in geldproblemen te komen. Onze medewerkers gaan dus met veel leerlingen in gesprek en leren hen door het spelen van een interactief spel met geld om te gaan.

Gastles verzekeren voor kinderen

De ervaringen van Bjûkje de Heer

Bjûkje is verzuimspecialist bij Sazas en verzorgde een gastles op de basisschool Anne Frank in Leiden, aan kinderen van groep 5 en 6. 'Ik begon de les met een uitleg over verzekeren, hoe verzekeringen zijn ontstaan en wat tegenwoordig allemaal kan worden verzekerd. Dat leidt tot leuke gesprekken, de kinderen komen dan altijd zelf met de mooiste verhalen over wat hen is overkomen! Daarna gingen we via een quiz op een grote monitor samen spelen met verschillende soorten verzekeringen en bijbehorende situaties. De bedoeling was dat de kinderen telkens moesten bepalen welke verzekering bij welke situatie hoort. Hier gingen de kinderen helemaal los, iedereen had een eigen mening en dat werd luid en duidelijk verwoord … Nadat ieder groepje een verzekering had gekozen werd op de monitor de afloop van de situatie getoond; spannend, want dat was het moment waarop duidelijk werd welk groepje de juiste verzekering had afgesloten. Na vier rondes speelplezier hadden we een winnende groep, die natuurlijk met de eeuwige roem naar huis gaat. Dit jaar was de tweede keer dat ik een gastles heb verzorgd en net als vorig jaar heb ik enorm genoten … prachtig om te zien hoe fanatiek de leerlingen met dit lesmateriaal omgaan!’
Gepubliceerd op:
 
Meer weten over verzuim? Meld u aan voor één van onze nieuwsbrieven:

Ook interessant voor u: