• Gesprek over WIA

  Maatregelen om achterstanden WIA-keuring te verminderen

  UWV heeft achterstanden bij de WIA-keuringen. Dat komt door een tekort aan verzekeringsartsen. Om de achterstanden te verminderen neemt demissionair minister Karien van Gennip maatregelen. In dit artikel leggen we uit wat de maatregelen voor uw klanten en hun medewerkers betekenen.
  nieuws
 • Soorten WIA-uitkeringen

  WIA en de hogere arbeidskorting in 2024

  In het Belastingplan 2024 staat dat de arbeidskorting omhoog gaat voor mensen die werken. Zij betalen daardoor minder belasting. Mensen in de WIA krijgen in 2024 geen arbeidskorting. Het verschil in inkomen tussen werkenden en mensen met een WIA-uitkering wordt dus groter. Meer informatie in dit artikel.
  nieuws
 • Verzuimverzekeringen Vergelijken Accountants

  Als accountantskantoor een verzuimverzekering kiezen

  Een zieke medewerker kost gemiddeld € 405,- per dag. Een verzuimverzekering beschermt tegen deze hoge kosten. Maar hoe kiest u als accountantskantoor nu de juiste verzekering en waar moet u op letten? Wij zetten een aantal aandachtspunten op een rij, die u kunnen helpen bij het kiezen van een verzuimverzekering.

  nieuws
 • Kosten van arbeidsongeschiktheid

  De kosten bij arbeidsongeschiktheid laag houden

  Wist u dat er verschillende regelingen zijn die werkgevers helpen om de kosten van arbeidsongeschiktheid laag te houden? Wij hebben de belangrijkste regelingen voor u op een rijtje gezet, zodat u uw klant hierover kunt informeren.

  nieuws
 • Klantverhaal Neessen - Goed werkgeverschap

  'Goed werkgeverschap betaalt zichzelf terug'

  Personeel vormt de basis van ieder bedrijf. En dat geldt zeker voor Neessen Aardbei- en Aspergeplanten, waar in drukke tijden zo’n 250 mensen aan het werk zijn. Goed werkgeverschap is voor de familie Neessen ‘niet meer dan logisch’. Om die reden namen zij vorig jaar een gloednieuwe woonlocatie in gebruik voor hun internationale medewerkers.

  nieuws
 • Werkstress verzuimpreventie

  Werkstress jaagt werkgevers op kosten

  In 2022 werden bijna 520.000 medewerkers ziek van de werkdruk. En ziekteverzuim door werkdruk duurt lang; gemiddeld 38 dagen. Hoog tijd dus om werkdruk en werkstress te voorkomen. Investeer als werkgever in verzuimpreventie.

  nieuws
 • Werkhervattingskas

  Nieuwe premiepercentages Werkhervattingskas

  Vanaf 1 januari 2024 gelden de nieuwe percentages van de regeling Werkhervatting gedeeltelijk arbeidsgeschikten (WGA) en de Ziektewet (ZW). De premie Werkhervattingskas geldt voor werkgevers die publiek verzekerd zijn via UWV. Eigenrisicodragers betalen geen premie aan de Werkhervattingskas. Wat betekent dit voor uw klant?

  nieuws