De week van het hart

Elke dag overlijden er ruim 100 mensen aan een hart- of vaatziekte. Vaak zonder duidelijke signalen vooraf. Daarom organiseert de Hartstichting de week van het hart van 17 tot en met 23 april.

De impact van hart-en vaatziekten is enorm. Vaak komt dit onverwacht. Helaas overlijden veel mensen aan de gevolgen hiervan.

Herstel

En ook als er sprake is van herstel is de klap groot. Een medewerker is niet zomaar terug op de werkvloer. Een hartaanval is een lichamelijke klap. Maar ook psychisch heeft dit een behoorlijke impact. Je moet maar even verwerken dat je lichaam je in de steek gelaten heeft. Zo voelt dat wel voor veel mensen.

vrouw-hartje.jpg

Gezonde leefstijl

Hart- en vaatziekten zijn grotendeels te voorkomen. Een gezonde leefstijl helpt hierbij. Gezonde voeding en voldoende beweging verminderen de kans op hart-en vaatziekten.

Risicofactoren

Belangrijke risicofactoren voor hart- en vaatziekten zijn: roken, hoog cholesterol, hoge bloeddruk, diabetes, erfelijkheid en stress. Kijk voor meer informatie op deze link.

Wat kunt u doen als werkgever?

Als u ziet dat iemand een ongezonde leefstijl heeft, kunt u hier altijd over in gesprek gaan met de medewerker. Doe dat vooral op een behulpzame manier, waarbij u vooral luistert en probeert samen naar een oplossing te zoeken. Ook kunt u een gezonde leefstijl van uw medewerkers ondersteunen door dit onderwerp op de agenda te zetten, gezonde voeding op de kaart te zetten en als afdelingsuitje bijvoorbeeld iets sportiefs te doen.

Niet gevonden wat u zocht? Bel of mail: