Sazas is Official Partner 4Daagse: ‘Wandelen draagt bij aan vitaliteit’

Aantal keer gelezen:
 998

Verzuimspecialist Sazas is Official Partner (partner en sponsor) van de 4Daagse. Dit is de grootste wandelprestatietocht ter wereld. Elk jaar komen meer dan 45.000 deelnemers bij elkaar om samen 4 dagen 30, 40 of 50 kilometer te wandelen in Nijmegen en omgeving. Sazas zet zich in voor vitale mensen in gezonde bedrijven. Daarom vinden we het belangrijk om een bijdrage te leveren aan de 4Daagse. Partner en sponsor zijn betekent voor Sazas ook deelnemen; een aantal medewerkers wandelt ook zelf de 4Daagse.

Hans van Sazas wandelt de 4Daagse, Sazas is Official Partner

Werken aan vitaliteit door wandelen

Hans van Bussel, Algemeen Directeur van Sazas: ‘We zijn trots dat we de 4Daagse sponsoren. Wandelen draagt bij aan vitaliteit, een onderwerp dat wij belangrijk vinden bij Sazas. Vitaliteit betekent dat iemand geestelijk en lichamelijk goed in zijn of haar vel zit. Wandelen kan dat brengen. Het is niet zo blessuregevoelig en het kan helpen om het hoofd leeg te maken. Dit alles maakt wandelen heel interessant voor organisaties die willen werken aan vitale medewerkers en minder ziekteverzuim.'

Whitepaper: 'Bewegen tijdens het werk'

Bewegen meer onderdeel maken van de werkdag? In dit whitepaper helpen wij u op weg met praktische tips.

Opbouwen is belangrijk

Maar het evenement gaat niet alleen over vitaliteit. Ook over verbinding en verbroedering. En deelnemers hebben vaak heel persoonlijke verhalen om mee te doen. Hans loopt zelf dit jaar voor de tweede keer mee. ‘Ik heb echt ervaren dat wandelen mijn hoofd leegmaakt. Het geeft me altijd nieuwe energie. Wat mij betreft zijn de beste en mooiste wandelingen rond de 15 tot 20 kilometer. Ik voel me dan altijd heel vitaal.’

‘Wandelen helpt ook om gedachten te verzetten, vertelt hij verder. ‘Al wandelend word ik me bewust van hoe mooi Nederland is en ontmoet ik mensen waarvan ik nooit had gedacht ze te ontmoeten.’ Hans heeft daarbij een belangrijke tip: ‘Wandelen klinkt misschien simpel, maar het moet echt worden opgebouwd. Bijvoorbeeld van een kwartier naar een half uur en zo verder. Kunt u 15 tot 20 kilometer lopen zonder spierpijn, dan kunt u kijken of een wandeltocht misschien iets voor u is. Bijvoorbeeld de 4Daagse of een wandeltocht voor een goed doel.’

Over de 4Daagse 2024 

De 4Daagse vindt plaats in de derde week van juli: van dinsdag 16 t/m vrijdag 19 juli. Meer dan 70 verschillende nationaliteiten wandelen mee; in de leeftijd van 11 tot 90 jaar. De wandelroute loopt door de Nijmegen en haar bosrijke omgeving. De tocht eindigt en begint altijd in de stad. 

Gepubliceerd op:
 
Meer weten over verzuim? Meld u aan voor één van onze nieuwsbrieven:

Ook interessant voor u:

 • Sazas is TopWerkgever - hoge medewerkersbetrokkenheid

  Sazas ontvangt certificaat TopWerkgever

  Sazas mag zich TopWerkgever noemen. Onze medewerkers geven Sazas namelijk het cijfer 8,1. Dit laat het Medewerkers Betrokkenheid Onderzoek zien, uitgevoerd door onafhankelijk onderzoekbureau MonitorGroep. 94% van onze medewerkers deed mee aan het onderzoek.

  Meer Sazas
 • Whitepaper Werkgeluk

  Whitepaper Werkgeluk

  Werkgeluk klinkt misschien als iets wat alleen belangrijk is voor uw medewerkers. Maar ook voor u als werkgever heeft het voordelen. Lees in ons whitepaper waarom werkgeluk zo belangrijk is en wat u eraan kunt doen om het werkgeluk bij uw bedrijf te verhogen.
  WHITEPAPER
 • Bewegen op het werk is belangrijk voor de gezondheid

  Meer bewegen op het werk: 5 tips voor medewerkers

  Mensen met een zittend beroep zitten vaak urenlang op een stoel. Om de risico’s op verzuim zoveel mogelijk te voorkomen, is het als werkgever belangrijk om uw medewerkers te stimuleren om meer te bewegen.
  Kennisbank