Werknemers te betrokken 
om zich ziek te melden

Uit nieuw onderzoek blijkt dat meer dan de helft (57%) van de werknemers gewoon naar hun werk gaan, ook al zijn ze ziek. Ze voelen zich te verantwoordelijk om thuis ziek in bed te blijven. En dat is opvallend, want uit datzelfde onderzoek blijkt dat werkgevers juist liever willen dat mensen zich sneller ziek melden.

Dat blijkt uit de Hr Marktmonitor, een arbeidsmarktonderzoek van uitzendbureau Unique en onderzoeksbureau Motivaction onder ruim 2.300 werknemers en meer dan 2.000 werkgevers in het groot- en mkb-bedrijf. Ook meer dan de helft van de werkgevers bevestigt dat verantwoordelijkheidsgevoel de reden is waarom werknemers toch gaan werken terwijl ze ziek zijn.

65 procent mkb voelt zich te verantwoordelijk om ziek te melden

Te bevlogen heeft gevolgen voor verzuim

Bevlogen en betrokken medewerkers maken het verschil binnen een organisatie. Ze werken harder, stellen zich effectiever, effici├źnter en klantgerichter op en leveren hogere kwaliteit. Maar een medewerker kan ook te betrokken en bevlogen zijn. Durven mensen zich niet ziek te melden uit verantwoordelijkheidsgevoel, angst om hun baan kwijt te raken of uit schaamte, dan kan dit op termijn zelfs leiden tot langdurig verzuim.

Als werkgever moet je hier alert op zijn. Medewerkers zijn het belangrijkste kapitaal voor een organisatie, daar moet je goed voor zorgen.

Voorkom en verminder verzuim met Sazas

Sazas is naast verzuim- en inkomensverzekeraar ook verzuimspecialist. We bieden oplossingen om uw werknemers gezond aan het werk te houden en ziekteverzuim te verminderen.

Bron:
HR Marktmonitor 2018