Financieel cv: handige hulp voor u

Denkt u erover een medewerker met een arbeidsbeperking of een oudere medewerker aan te nemen? Weet u niet voor welke regelingen en subsidies u in aanmerking komt? Minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft op 12-03-2019 een nieuwe website gelanceerd, www.financieelcv.nl


Handig voor u als werkgever 

Op deze website kunt u, na het invullen van een aantal gegevens, zien hoeveel subsidie u kunt krijgen, voor welke regelingen u in aanmerking komt en waar dat te halen is. Daarnaast kunnen werkzoekenden voortaan naast hun normale cv ook het financiële cv meesturen.

Financieel-CV

Laagdrempelig voor medewerkers 

Voor medewerkers is het met deze tool gemakkelijker om aan het werk te komen. Deze regelhulp laat namelijk zien voor wat voor aantrekkelijker financiële regelingen zijn werkgever in aanmerking zou komen als hij de medewerker in dienst neemt. De medewerker kan aan het eind een persoonlijke brief maken met een overzicht van de voordelen en deze bijvoorbeeld meesturen met een sollicitatie.

Doel van het financieel cv

Met deze nieuwe procedure hoopt de minister dat ouderen, gehandicapten en langdurig zieken vaker aan een baan geholpen worden. Uiteraard blijft het belangrijk dat, naast duidelijkheid over de subsidies, er een klik is met de medewerker.

Gepubliceerd op 17 mei 2019