Nieuws voor werkgevers

 • Van den Elzen Plants maakt forse groei door

  Het bedrijf, dat zich richt op de productie van aardbei-, frambozen- en aspergeplanten, wist haar omzet in de afgelopen vijf jaar te verdrievoudigen. Tegelijkertijd werd fors geïnvesteerd in de organisatiestructuur en in de ontwikkeling van medewerkers.
  Artikel
 • Groei en ontwikkeling: hoe pakt Sazas het aan?

  De ontwikkeling van een bedrijf heeft impact op medewerkers. In deze tijd zijn er veel bedrijven die reorganiseren of fuseren. Sazas is ook zelfstandig geworden. Voor de medewerkers was dit een grote verandering op verschillende gebieden.
  Artikel
 • Hard werken slecht voor de gezondheid? Niet per se

  Hard werken vormt op zich geen gevaar voor de gezondheid. Maar als het evenwicht zoek is, dan loopt een medewerker eerder risico om oververmoeid te raken en stress te krijgen van het werk. Hoe voorkomt u stress onder uw medewerkers?
  Artikel
 • Persbericht: Sazas organiseerde een bijzonder herfstdiner

  Al 25 jaar helpt Sazas bedrijven om de risico’s van verzuim te beheersen en verzuim te voorkomen en verminderen. Op 30 september hebben meer dan 150 vrijwilligers en hulpvragers uit Woerden een herfstdiner van Sazas gekregen om ze in het zonnetje te zetten.
  Persbericht
 • Vier soorten pestkoppen op het werk

  Pesten op de werkvloer is een probleem van alle tijden. Als werkgever bent u verplicht om maatregelen te nemen om dit gedrag te voorkomen. Daarom is het belangrijk dat u pestkoppen kunt herkennen.
  Artikel
 • Chronisch ziek en werk

  Bijna de helft van de bevolking heeft een chronische ziekte. Dit aandeel neemt toe met de leeftijd. Daarom is het belangrijk dat u weet wat uw bedrijf voor uw chronisch zieke medewerker kan betekenen. En dat is meer dan u denkt. U krijgt er een zeer gemotiveerde medewerker voor terug.
  Artikel
 • Voorkom verzuim bij mantelzorgers

  Een mantelzorger heeft meer kans om overbelast te raken. Door uw medewerker te steunen, kunt u verzuim voorkomen. Dat kan op verschillende manieren. Besteedt aandacht aan uw medewerker en toon begrip voor zijn situatie. Blijf daarnaast met elkaar in gesprek.
  Artikel
 • De WAB (Wet arbeidsmarkt in balans) komt eraan

  De nieuwe wet moet het voor werkgevers aantrekkelijker en minder risicovol maken om mensen in vaste dienst te nemen. Voor medewerkers met een flexibel contract moet er meer kans op zekerheid ontstaan. Lees wat dit voor u betekent.
  Nieuws
 • Webinar: Ziekte in het buitenland: hoe ga je ermee om?

  Als een medewerker ziek wordt, bestaat er een vaste werkwijze: ziekmelding, begeleiding en re-integratie. Het wordt wat ingewikkelder als de medewerker ziek wordt, terwijl hij in het buitenland is. Of juist naar het buitenland wil, terwijl hij al ziek is. Hoe gaat u daar als werkgever mee om?
  Webinar