Meer over onze
MKB verzuim-ontzorgverzekering

In een eerder artikel vertelde onze productmanager u al dat we invulling gaan geven aan de MKB verzuim-ontzorgverzekering. Dit keer neemt Eelco de Haan, Financieel Directeur bij Sazas, u graag mee in de financiële kant van het product. Wat betekent de MKB verzuim-ontzorgverzekering voor de premie? 

Wat vind jij van de MKB verzuim-ontzorgverzekering?

“Een heel goed initiatief. Wij nemen als uw verzuimspecialist werk en verplichtingen uit handen. Dit helpt onze klanten om focus te houden op wat voor hun echt belangrijk is, namelijk ondernemen.”

MKB-verzuim-ontzorgverzekering

Waarom is dit een goed product voor het MKB?

”Als MKB-ondernemer maak je langdurig verzuim van medewerkers hopelijk nooit mee, maar als het gebeurt dan is het voor alle betrokkenen intensief. En dan komen alle wettelijke verplichtingen ook nog eens om de hoek kijken, waar je niet dagelijks mee te maken hebt. Het maakt voor de ondernemers duidelijk waar zij zich geen zorgen over hoeven te maken. Het scheelt veel verplichtingen die door ons overgenomen kunnen worden omdat we daar verstand van hebben. Sazas voldoet met de huidige Verzuimverzekering met het arbopakket al grotendeels aan de MKB verzuim-ontzorgverzekering. Zo vergoeden wij alle verplichte interventies gedurende de eerste twee ziektejaren en kennen we de Poortwachtergarantie.”

Op welke manier houdt het premiebeleid van Sazas nu al rekening met (onverwachte) lange duur van verzuim en zijn de premienadelen nu dus al beperkt?

”Bij de jaarlijkse vaststelling van de premie houden we al rekening met de grootte van een MKB-bedrijf. Vooral bij kleine MKB-bedrijven overkomt langdurig verzuim je en daar heb je als ondernemer vaak geen invloed op. Om die reden wegen wij langdurig verzuim maar heel beperkt mee in de premiestelling. Daarnaast streven wij er altijd naar om premieverhogingen te beperken en ligt deze op dit moment al in lijn van de MKB verzuim-ontzorgverzekering.”

Gepubliceerd op 23 april 2019