Maatschappelijk verantwoord en duurzaam ondernemen

Wij werken mee aan een wereldwijd gezond en duurzaam (werk)klimaat door een eigen bijdrage (hoe groot of klein ook) te leveren aan milieu en maatschappij. Sazas is een maatschappelijk betrokken en duurzame ondernemer. 

Maar hoe doen we dat?
  • Mens;
  • Milieu;
  • Maatschappij;
  • Internationaal maatschappelijk verantwoord ondernemen.
{"values":{"en-US":"Maatschappelijk verantwoord ondernemen Sazas"},"dtdGuid":"15a9b32f-61d9-41fc-9290-aa25dfe2889d"}

Mens

Bij Sazas hebben we een gedragscode. Hierin staat hoe we met elkaar omgaan en hoe we handelen in bepaalde situaties. We streven naar een open bedrijfscultuur, waar iedereen wordt gehoord. Zo zorgt de ondernemingsraad ervoor dat de stem van de medewerkers vertegenwoordigd wordt.

Om vitaliteit te stimuleren, enthousiasmeren we onze collega's om meer te bewegen tijdens het werk. Dit doen we door een aantal mogelijkheden aan te bieden, zoals kantoorfietsen en stabureaus. Hiermee voorkomen we fysieke problemen door te lang zitten bij onze medewerkers. Met een heerlijke fruitmand in onze bedrijfskantine, hopen we een gezonde(re) voedingskeuze te stimuleren.

 

Milieu

In ons kantoor zijn er prullenbakken die het mogelijk, maar ook makkelijker maken om afval te scheiden. Om onder andere voedselverspilling te voorkomen, is elke collega gevraagd om zich aan te melden wanneer hij of zijn op kantoor komt werken. Op basis hiervan wordt er eten en drinken ingekocht, zoveel mogelijk bij lokale supermarkten. 

Doordat we meer thuiswerken, wordt het aantal autokilometers verminderd en stimuleren we onze collega’s, wanneer zij wel naar kantoor gaan, om met de trein te komen. Bijvoorbeeld door het aanbieden van een NS-Business Card.

Bij het aanpassen van ons kantoor of bij een verbouwing, is er aandacht voor duurzame materialen. Verder gebruiken zo min mogelijk wegwerpartikelen, zoals papieren of plastic bekers. En elke medewerker heeft een herbruikbare drinkfles gekregen. Tot slot gebruiken we eco wasmiddel en is er in de vergaderzalen gekozen voor eco whiteboard markers.

 

Maatschappij

Met een duurzaam beleggingsbeleid voldoen we aan de code duurzaam beleggen. Om onze doelgroepen een helpende hand te bieden, hebben we een sponsoringbeleid en organiseren we goede doelen diners. Ook stimuleren we de ontwikkeling van onze medewerkers door middel van opleidingen en doorgroeimogelijkheden. Tot slot maken we de hardware en laptops tweemaal per jaar schoon. Hierdoor gaat onze apparatuur langer mee. Apparaten die we bij Sazas niet meer gebruiken, gaan naar IT4Kids.

 

Internationaal maatschappelijk verantwoord ondernemen (IMVO)

Onze producten hebben zowel voor de werkgever als voor medewerkers grote invloed op verzuim en ziekte. Wij zijn ons dan ook bewust van onze belangrijke rol richting hen en geloven dat onze beleggingen verantwoord moeten zijn met oog voor klanten, maatschappij en milieu.

In ons Jaarverslag Duurzaam Beleggen 2022 leggen wij uit op welke manier wij daar invulling aan geven.