Factuur en betaaltermijnen

Antwoord op veelgestelde vragen over uw factuur, wanneer u deze kunt verwachten en de keuze in betaaltermijnen.


Veelgestelde vragen

Welke betaaltermijnen kan ik kiezen voor de verzuimverzekering?

Als u een verzuimverzekering afsluit bij Sazas, kiest u voor één van de twee betaaltermijnen: betaling per kwartaal of betaling per maand. U ontvangt uw factuur altijd vooraf. Op de factuur staat de afgesproken premie voor de gekozen betaaltermijn.

Wat is het verschil tussen maand- en kwartaalbetaling?

Kiest u voor betaling per maand? Dan betaalt u 2% opslag op uw premie. Bij maandbetaling geldt als voorwaarde dat u betaalt via automatisch incasso. Voor facturatie per kwartaal geldt geen toeslag en geen verplichting tot automatische incasso.

Ik heb gekozen voor kwartaalbetaling. Waarom ontvang ik toch een factuur tijdens het kwartaal?

Heeft u gekozen voor een kwartaalbetaling? Dan ontvangt u vier keer per jaar een factuur. Hier is een uitzondering op als er sprake is van een correctiefactuur.

Kan ik mijn betaaltermijn wijzigen?

Ja, u kunt uw gekozen betaaltermijn wijzigen, van maand naar kwartaal en andersom. Dit kan één keer per jaar, namelijk wanneer u uw premievoorstel voor het komende premiejaar ontvangt.

Waaruit bestaat mijn factuur?

Uw Sazas-factuur bestaat uit verschillende onderdelen. Kort samengevat:

Welke betaaltermijnen kan ik kiezen voor de PLUS-verzekering?

De premie voor de PLUS-verzekering wordt altijd tegelijk geïncasseerd met de premie voor de verzuimverzekering. De betaaltermijn die u heeft gekozen voor de verzuimverzekering, geldt dus ook voor de PLUS-verzekering. De mogelijkheden zijn per maand of per kwartaal.

Welke betaaltermijnen kan ik kiezen voor de Inkomen Gezond verzekering?

De premie voor de Inkomen Gezond verzekering wordt altijd tegelijk geïncasseerd met de premie voor de verzuimverzekering. De betaaltermijn die u heeft gekozen voor de verzuimverzekering, geldt dus ook voor de Inkomen Gezond verzekering. De mogelijkheden zijn per maand of per kwartaal.

Welke betaaltermijnen kan ik kiezen voor de AVAZ-verzekering?

U kunt kiezen uit betaling per kwartaal of per jaar. Automatische incasso is mogelijk, maar niet verplicht.

Kan ik mijn factuur per e-mail ontvangen?

Uw factuur bevat persoonlijke informatie. Om privacy- en veiligheidsredenen versturen we geen facturen als bijlage per e-mail. In MijnSazas heeft u wel toegang tot een digitale versie van uw factuur. U krijgt een melding als er een nieuwe factuur is.

Wanneer kan ik mijn factuur verwachten?

In ons planningsoverzicht kunt u zien wanneer wij de facturen versturen.

Waarom wijkt het Vast Verzekerd Loon op de werknemersspecificatie voor de arbopremie af van wat ik heb opgegeven?

Voor de arbopremie geldt een minimum en een maximum premiebedrag. Is het premiebedrag voor uw medewerker minder dan het minimum, of meer dan het maximum? Dan wordt het jaarloon vermeld dat hoort bij het minimum, of maximum premiebedrag.

Is het mogelijk om een betalingsregeling af te spreken?

Of een betalingsregeling mogelijk is, hangt van uw situatie af. Heeft of verwacht u problemen met betalen? Neem dan contact met ons op. We kijken dan samen met u naar de mogelijkheden. Lees verder...