Ik overweeg over te stappen naar een andere verzekeraar. Waarom zou ik bij Sazas blijven?

Of overstappen voor u slim is, is afhankelijk van verschillende factoren zoals uw eigen voorkeur. Hier is geen standaard, eenduidig antwoord op te geven. Het kiezen van de juiste verzuimverzekering doet u niet dagelijks en er is veel om over na te denken. Neem onderstaande informatie mee in uw afweging.


1. Alles onder één dak

Sazas onderscheidt zich als verzuimspecialist in een totaalaanpak. Bent u bij ons verzekerd? Dan heeft u alles onder één dak. We regelen niet alleen de loondoorbetaling bij ziekte. Maar ondersteunen u ook bij de preventie van verzuim, de begeleiding van zieke medewerkers en de eventuele re-integratie. Dat laatste is misschien nog wel het belangrijkste. Verzuim omlaag brengen begint bij preventie. Wordt een medewerker toch ziek, dan is het doel om hem of haar weer verantwoord aan het werk te krijgen. Onze preventieadviseurs, bedrijfsartsen en overige arboprofessionals werken nauw samen. Dit maakt het hele verzuimproces efficiënter. Hierdoor kan uw medewerker sneller terugkeren op de werkvloer en heeft u er minder omkijken naar. 

Daarnaast kunt u gebruikmaken van extra Sazas-services zoals: de Verzuimexpert, de WIA-expert, een regresspecialist, een E-spreekuur en (gratis) trainingen zoals Effectief omgaan met verzuim. Zo kunnen we samen verzuim voorkomen en uw bedrijf gezonder maken.


2. Veel gemak met MijnSazas

MijnSazas is uw persoonlijke omgeving. Hier vindt u, heel overzichtelijk, alle informatie over uw Sazas-verzekeringen terug. En kunt u zelf uw gegevens beheren en de ziek- en herstelmeldingen doorgeven. In de maand november kunt u via een handige tool ook zelf uw verzekering aanpassen.


3. Deskundige medewerkers

Als u met de klantenservice belt, dan krijgt u altijd een deskundige medewerker aan de lijn. Onze klanten bevestigen dit. Voor het vierde jaar op rij is Sazas nummer 1 in het 'klanttevredenheidsonderzoek zakelijk' van het Verbond van Verzekeraars.
Klanten zijn vooral te spreken over het persoonlijk contact, de correcte afhandeling, de professionele houding van onze medewerkers en 'de korte lijntjes'. Ze waarderen onze dienstverlening met een 7,8. Het persoonlijke (telefonische) contact wordt zelfs met een 7,9 gewaardeerd.

4. PLUS-verzekering voor uw medewerker

Heeft u als werkgever in de agrarische en groene sector een Sazas Verzuimverzekering? Dan krijgen uw medewerkers automatisch een aanbod voor de PLUS-verzekering. Hoewel u bij ziekte het loon doorbetaalt, kan uw medewerker toch in loon terugvallen. De PLUS-verzekering vult het inkomen dan goed aan. Op het moment dat u uw verzuimverzekering bij Sazas opzegt kan uw medewerker ook géén gebruik meer maken van de PLUS-verzekering. Meer informatie over de PLUS-verzekering leest u hier. Met de PLUS-verzekering biedt u uw werknemers een waardevolle secundaire arbeidsvoorwaarde. Wel zo belangrijk in tijden van personeelsschaarste.


◄ Terug naar Veelgestelde vragen: Premie 2021
Niet gevonden wat u zocht? Bel of mail: