Ik overweeg over te stappen naar een andere verzekeraar. Waarom zou ik bij Sazas blijven?

Of overstappen voor u slim is, hangt van verschillende factoren af, zoals uw eigen voorkeur. Hier is geen standaard antwoord op te geven. Het kiezen van de juiste verzuimverzekering doet u niet dagelijks en er is veel om over na te denken. U kunt onderstaande informatie meenemen in de overweging:


1. Alles onder één dak

Sazas onderscheidt zich als verzuimspecialist in een totaalaanpak. Bent u bij ons verzekerd? Dan heeft u alles onder één dak. We regelen niet alleen de loondoorbetaling bij ziekte. Maar ondersteunen u ook bij de preventie van verzuim, de begeleiding van zieke medewerkers en de eventuele re-integratie. Dat laatste is misschien nog wel het belangrijkste. Verzuim omlaag brengen begint bij preventie. Wordt een medewerker toch ziek, dan is het doel om hem of haar weer verantwoord aan het werk te krijgen. Onze arboprofessionals werken nauw samen. Dit maakt het hele verzuimproces efficiënter. Hierdoor kan uw medewerker sneller terugkeren op de werkvloer en heeft u er minder omkijken naar. 

Daarnaast kunt u gebruikmaken van extra Sazas-services zoals: onze verzuimexperts, onze WIA-experts, de regresspecialisten, een E-spreekuur en (gratis) trainingen zoals Effectief omgaan met verzuim. Zo kunnen we samen verzuim voorkomen en uw bedrijf gezonder maken.


2. Veel gemak met MijnSazas

MijnSazas is uw persoonlijke omgeving. Hier vindt u, heel overzichtelijk, alle informatie over uw Sazas-verzekeringen terug. En kunt u zelf uw gegevens beheren en de ziek- en herstelmeldingen doorgeven. In de maand november kunt u via een handige tool ook zelf uw verzekering aanpassen.

Down- en uploadfunctie in MijnSazas
Heeft u meerdere medewerkers in dienst? Dan kunt u via de nieuwe down- en uploadfunctie in MijnSazas makkelijk in één keer de gegevens van deze verzekerde medewerkers aanpassen. U doet dit in 3 stappen:

  1. U downloadt het Excel-bestand met de gegevens van uw verzekerde medewerkers in MijnSazas.
  2. U voert de wijzigingen door in het bestand en slaat het op.
  3. U uploadt het Excel-bestand met de aangepaste gegevens in MijnSazas.

    Ga voor meer informatie naar de pagina over deze down- en uploadfunctie. U vindt hier ook een handleiding.

3. Deskundige medewerkers

Als u met de klantenservice belt, dan krijgt u altijd een deskundige medewerker aan de lijn. Onze klanten bevestigen dit. In 2020 waren we vier jaar op rij de nummer 1 in het 'klanttevredenheidsonderzoek zakelijk' van het Verbond van Verzekeraars.
Klanten zijn vooral te spreken over het persoonlijk contact, de correcte afhandeling, de professionele houding van onze medewerkers en 'de korte lijntjes'. Ze waardeerden in 2020 onze dienstverlening met een 7,8. Het persoonlijke (telefonische) contact werd zelfs met een 7,9 gewaardeerd. Het gemak waarmee een ziekmelding doorgegeven kan worden in MijnSazas kreeg een 8.

4. PLUS- of Inkomen Gezond verzekering voor uw medewerker

Heeft u als werkgever in de agrarische en groene sector een Sazas Verzuimverzekering? Dan krijgen uw medewerkers automatisch een aanbod voor de PLUS-verzekering. Hoewel u bij ziekte het loon doorbetaalt, kan uw medewerker toch in loon terugvallen. De PLUS-verzekering vult het inkomen dan goed aan. Op het moment dat u uw verzuimverzekering bij Sazas opzegt kan uw medewerker ook géén gebruik meer maken van de PLUS-verzekering. Meer informatie vindt u op de productpagina over de PLUS-verzekering

Voor mkb-werkgevers die niet werkzaam zijn in de agrarische en groene sector bieden we per 1 november 2021 de Sazas Inkomen Gezond verzekering. Ook deze verzekering zorgt voor aanvulling van het inkomen wanneer een medewerker arbeidsongeschikt raakt. Deze aanvulling kan al starten na 6 maanden of 1 jaar arbeidsongeschiktheid. De eerste twee jaar van arbeidsongeschiktheid betaalt u voor de medewerker het loon door, dit bent u wettelijk verplicht. Blijft de medewerker langdurig arbeidsongeschikt? Dan heeft de medewerker mogelijk recht op een uitkering van de overheid: de WIA-uitkering. In de meeste gevallen daalt het inkomen nog verder wanneer een medewerker langdurig arbeidsongeschikt raakt. De Inkomen Gezond verzekering zorgt ervoor dat het inkomen van de arbeidsongeschikte medewerker op peil blijft. De verzekering kunt u alleen in combinatie met onze verzuimverzekering afsluiten. Lees meer over deze verzekering op de productpagina van de Inkomen Gezond verzekering

Met de deze verzekeringen biedt u uw werknemers een waardevolle secundaire arbeidsvoorwaarde. Wel zo belangrijk in tijden van personeelsschaarste.


◄ Terug naar Veelgestelde vragen: Premie 2023