PLUS-verzekering: verlaging premiepercentage

Aantal keer gelezen:
 757

Heeft u als werkgever in de agrarische en groene sector een Sazas Verzuimverzekering? Dan nemen uw medewerkers automatisch deel aan de PLUS-verzekering. Vanaf 1 januari 2024 verlagen we het premiepercentage van de PLUS-verzekering van 1,18% (2023) naar 1,15% (2024). Als werkgever mag u dit percentage inhouden op het brutoloon van uw medewerker (vóór afdracht van loonheffing en sociale premies).

Wat zijn de voordelen van de PLUS-verzekering?

Individuele PLUS-verzekering

Uw medewerkers ontvangen een polisblad van de PLUS-verzekering. Wordt een medewerker ziek? Dan vult de PLUS-verzekering het inkomen aan als hij of zij langer dan zes maanden niet kan werken. Want hoewel u bij ziekte of een ongeval het loon doorbetaalt, kan uw medewerker toch minder inkomen hebben. De uitkering van de PLUS-verzekering is gekoppeld aan het verzekerd jaarloon dat u als werkgever opgeeft. Hierin zijn extra toeslagen meegenomen, zoals overwerk en vakantiegeld.

  • Gunstige premie, in te houden op het loon van de medewerker;
  • Aanvulling op inkomen al na half jaar ziekte;
  • Ook aanvulling tijdens de WIA.

Netto uitbetaling

De PLUS-uitkering betalen wij netto aan uw verzekerde medewerker. Dit betekent dat wij loonheffing en sociale premies inhouden op de uitkering. Waarom netto? Omdat de deelname is gekoppeld aan het dienstverband. De uitkering is dan een aanspraak vanuit de dienstbetrekking. Als de verzuimverzekering wordt beëindigd, eindigt ook de PLUS-verzekering.

Gepubliceerd op:
 
Meer weten over verzuim? Meld u aan voor één van onze nieuwsbrieven:

Ook interessant voor u:

  • Sazas, uw verzuimspecialist voor het mkb

    Verzuimverzekering

    Verzeker loondoorbetaling van zieke medewerkers en voorkom hoge kosten. Lees meer over onze verzuimverzekering en uw keuzemogelijkheden.

    VERZEKERING
  • PLUS-verzekering agrarische groene sector Sazas

    PLUS-verzekering

    Heeft u als werkgever in de agrarische en groene sector een Sazas Verzuimverzekering? Dan krijgen uw medewerkers automatisch een aanbod voor de PLUS-verzekering. Lees er hier meer over.
    VERZEKERING
  • Overstapservice verzuimverzekering

    Overstapservice

    Als u overstapt naar Sazas moet u vaak uw huidige verzekeringen opzeggen. Een tijdrovende klus. Met onze gratis Overstapservice regelen wij dit voor u.