Nieuws voor werkgevers

 • Hoge Werkdruk Verlagen Sazas Verzuimspecialist 1

  Steeds meer jonge medewerkers met burn-outklachten

  Veel jongeren hebben last van werkstress. Ook groeit het aantal jonge mensen met geestelijke klachten, zo blijkt uit onderzoek van TNO. Door geestelijke klachten die te maken hebben met het werk, neemt ook de kans op verzuim toe. Voor u als werkgever is het daarom belangrijk om de signalen van werkstress en burn-out op tijd te herkennen.

  nieuws
 • Trends Ziekteverzuim 2024 Sazas

  Verzuim voorkomen en verminderen: Sazas zet verzuimtrends 2024 op een rij

  Als u personeel in dienst heeft, dan kan het gebeuren dat één of meerdere medewerkers ziek worden. Als werkgever wilt u verzuim zoveel mogelijk voorkomen en verminderen. Weten wat er speelt op het gebied van ziekteverzuim, kan dan helpen. Daarom zetten wij, als verzuimspecialist, de verzuimtrends voor 2024 voor u op een rij. 

  Nieuws
 • Groene Sector Vakbeurs

  Sazas aanwezig op de Groene Sector Vakbeurs

  Op 9, 10 en 11 januari 2024 zijn we aanwezig op Groene Sector Vakbeurs in Hardenberg. Dit is hét kennis- en netwerkmoment voor hoveniers en andere groenspecialisten. Ziekteverzuim zorgt op dit moment voor grote risico’s in de groene sector. Tijdens de beurs laten we zien hoe u als werkgever deze risico’s zo klein mogelijk kunt houden.

  nieuws
 • Werkstress verzuimpreventie

  Werkstress jaagt werkgevers op kosten

  In 2022 werden bijna 520.000 medewerkers ziek van de werkdruk. En ziekteverzuim door werkdruk duurt lang; gemiddeld 38 dagen. Hoog tijd dus om werkdruk en werkstress te voorkomen. Investeer als werkgever in verzuimpreventie.

  nieuws
 • Klantverhaal Neessen - Goed werkgeverschap

  ‘Goed werkgeverschap betaalt zichzelf terug’

  Personeel vormt de basis van ieder bedrijf. En dat geldt zeker voor Neessen Aardbei- en Aspergeplanten, waar in drukke tijden zo’n 250 mensen aan het werk zijn. Goed werkgeverschap is voor de familie Neessen ‘niet meer dan logisch’. Om die reden namen zij vorig jaar een gloednieuwe woonlocatie in gebruik voor hun internationale medewerkers.

  nieuws
 • Verzuimcijfers - Sazas

  Verzuimcijfers stijgen; langdurig verzuim neemt toe

  Cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) uit 2023 laten zien dat het gemiddeld ziekteverzuim ten opzichte van 2022, voor het eerst in jaren, is gedaald. Toch blijft het aantal verzuimmeldingen hoog. Vooral langdurig verzuim neemt toe. Dit kost u als werkgever veel geld. Het voorkomen van verzuim is daarom van groot belang. In dit artikel helpen wij u op weg met belangrijke tips.

  Nieuws
 • minder klachten thuiswerkers

  Minder lichamelijke klachten thuiswerkers

  Thuiswerken is inmiddels heel gewoon bij veel bedrijven. Dat is niet alleen makkelijker en soms nuttiger voor medewerkers, maar ook goed voor hun gezondheid. Onderzoek van de Nederlandse Arbeidsinspectie toont namelijk aan dat medewerkers die veel thuiswerken minder vaak klachten hebben aan hun arm, nek, schouders (KANS-klachten) en rug dan medewerkers die alleen op kantoor werken. Thuiswerken heeft ook andere voordelen.

  Nieuws