Het laatste nieuws en recente artikelen

 • Sazas zet stapje meer voor WGA-flex

  Vanaf 2013 geldt de wet BeZaVa (de Wet beperking ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid vangnetters). Op 1 januari 2017 wordt deze wet afgerond om ook vangnetters (flexwerkers) sneller aan het werk te krijgen. Dit stelt u als werkgever tot het maken van een keuze. Wordt u eigenrisicodrager of betaalt u het gehele WGA-risico aan het UWV? Sazas helpt u bij het maken van deze keuze door middel van een persoonlijk advies formulier. Hieronder geven wij u meer informatie over dit onderwerp.
  Nieuws
 • Wat is uw keuze rondom WGA-flex?

  'Als accountmanager spreek ik regelmatig werkgevers en accountants. Ik krijg ook vragen over de WGA-flex. Voor veel bedrijven een complex onderwerp. Daarom wil ik graag uitleg geven aan wat er verandert rondom WGA-flex. Voor vragen hierover kunt u altijd met mij of uw eigen accountmanager contact opnemen of met onze speciale BeZaVa helpdesk, bezava@sazas.nl'
  Nieuws
 • CAO-verhogingen in glastuin­bouw

  Er is een nieuwe cao afgesproken in de glastuinbouw. De cao lonen zijn verhoogd. Een mooi moment om uw administratie bij te werken in MijnSazas.
  Nieuws
 • Gezond aan het werk blijven

  Eskil Fleuren is accountmanager bij Sazas en komt regelmatig bij bedrijven over de vloer. Als zij naar de toekomst kijkt is, vindt ze gezond aan het werk blijven echt een thema wat op de agenda moet komen bij bedrijven.
  Nieuws
 • Hoe houd ik mijn personeel gezond?

  Gezond personeel is van grote waarde voor uw organisatie. Gezonde medewerkers melden zich niet alleen minder vaak ziek; ze zijn ook productiever en enthousiaster. Hoe kunt u als werkgever een gezonde leefstijl stimuleren?
  Nieuws
 • Wat zijn de regels bij ziekte?

  Wat mag u wel en niet vragen bij ziekte en wat mag u vastleggen? Er zijn regels vanuit de Wet Bescherming Persoonsgegevens wat wel en niet is toegestaan te doen i.v.m. privacy van de werknemer. De Autoriteit Persoonsgegevens heeft beleidsregels gepubliceerd rondom 'de zieke werknemer'.
  Nieuws
 • Uw tips om stress te voorkomen

  Vorige week vroegen we onze volgers om een goede tip om stress op het werk te voorkomen. De reacties stroomden binnen. Onze dank daarvoor. Er zaten waardevolle tips tussen. De top 3 van tips van werknemers voor werknemers delen we graag van u.
  Nieuws
 • De invloed van stress en werkdruk op ziekte­verzuim

  We hebben allemaal wel eens te maken met stress. Daar is over het algemeen niets mis mee. Alleen als stress langer aanhoudt en hevig is kan een werknemer er ziek van worden. Onze accountmanager Edwin van Vliet vertelt u over de invloed van stress en werkdruk op ziekteverzuim.
  Nieuws
 • Hoe reageert u goed op psychische klachten?

  Een van de meest voorkomende oorzaken van verzuim is psychische klachten. Waaronder ook veel stressklachten, dat zien we ook terug in onze sector. Steeds meer mensen ervaren druk op het werk en ook privé.
  Nieuws
 • Re-integratie: de terugkeer van uw medewerker

  Bijna elke werkgever krijgt er vroeg of laat mee te maken: een medewerker die tijdelijk uitvalt door lichamelijke of psychische klachten. Er wordt dan een re-integratieproces gestart om hem of haar weer terug te laten keren in het arbeidsproces. Stigas houdt dit nauwlettend in de gaten en begeleidt de werkgever en de uitgevallen medewerker. Sazas financiert het geheel. Marceline Schnitzler, interventieadviseur bij Stigas, vertelt er meer over.
  Nieuws
 • Welke verplichtingen heeft een werknemer bij ziekte?

  Als een werknemer ziek is, bent u als werkgever gehouden aan de stappen van de Wet Verbetering Poortwachter. Van daaruit moet u ook werken aan het begeleiden en re-integreren van een zieke werknemer. Maar hoe zit dat precies en wat zijn de verplichtingen van een zieke werknemer bij ziekte?
  Nieuws