Eigenrisicodrager Ziektewet (ZW ERD)

Als u eigenrisicodrager ZW bent, komen de kosten van de ZW-uitkering en re-integratie van uw (ex-)medewerkers maximaal 2 jaar voor uw rekening. In onze Kennisbank gaan wij op een aantal van deze onderwerpen dieper in, namelijk:

 • ZW ERD uitgelegd door Edwin van Vliet van Sazas

  Wat houdt eigenrisicodragerschap ZW in?

  Als u eigenrisicodrager ZW (eigenrisicodrager Ziektewet) bent, komen de kosten van de Ziektewetuitkering (ZW-uitkering) en re-integratie van uw (ex-)medewerkers maximaal twee jaar voor uw rekening.
  Kennisbank
 • Deur dichttrekken op werk

  Op welke moment kunt u kiezen voor eigenrisicodragerschap ZW?

  Er zijn elke jaar twee momenten waarop u kunt uitstappen bij UWV en eigenrisicodrager ZW kunt worden: op 1 januari en op 1 juli. Bent u al eigenrisicodrager ZW? Dan kunt u op dezelfde momenten (1 januari en 1 juli) ervoor kiezen om te wisselen.
  Kennisbank
 • arbodienstverlening

  Hoe wordt u eigenrisicodrager ZW?

  Om eigenrisicodrager ZW te worden kunt u een aanvraag indienen bij de Belastingdienst. Uw verzekeraar kan het ook doen. Op het moment dat u een eigenrisicodragersverzekering afsluit, kan uw verzekeraar de aanvraag voor u verzorgen.
  Kennisbank
 • faillissement-overname-Sazas-toetspraktijk.jpg

  Eigenrisicodragerschap ZW bij een faillissement

  Het eigenriscodragerschap kan op verschillende momenten worden beƫindigd. Bijvoorbeeld als u failliet bent verklaard, u geen werkgever meer bent of persoonlijk in de schuldsanering zit.
  Kennisbank