Wilt u besparen op uw verzuimkosten?

Als werkgever bent u van alle markten thuis. Naast ondernemend zijn, moet u goed met uw personeel kunnen omgaan en probeert u de kosten zo laag mogelijk te houden. Het zijn uitdagingen waarbij een helpende hand van buitenaf soms zeer welkom is. Edwin van Vliet, accountmanager bij Sazas heeft dagelijks te maken met werkgevers die worstelen met hun verzuimaanpak.
Ziekteverzuim-voorkomen-tips-Edwin-van-Vliet.jpg

Edwin van Vliet aan het woord:
"Ik leg werkgevers uit dat investeren in de verzuimaanpak belangrijk is. Minder verzuim betekent ook minder kosten. Een investering die zich terugbetaalt. Verzuim brengt veel verborgen kosten met zich mee. Een zieke werknemer wordt doorbetaald. Het werk blijft liggen waardoor u een extra arbeidskracht moet inhuren of een andere werknemer langer moet laten werken tegen wellicht hogere kosten. Vaak is ook een teruggang in productiviteit te zien. De andere werknemer zal wellicht niet hetzelfde werktempo hebben. Ook gaat kennis soms verloren."


Dubbele kosten


"Een werkgever betaalt uiteindelijk zelf de rekening van verzuim, zoals meer premie voor zijn verzekering. Gemiddeld kost verzuim bij één zieke werknemer € 250,- per dag. Dit betreft loondoorbetaling en verzuimbegeleiding. Wat nu als er meer werknemers ziek zijn? Dat loopt qua kosten al snel op. Een stap in de goede richting is een integrale verzuimaanpak. Het verzuim succesvol omlaag brengen betaalt zich terug. Dat maakt verzuim tot een onderwerp waarmee u kunt besparen. Dat hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Ook met een stapsgewijze aanpak boekt u resultaat. Naast financieel boekt u resultaten zoals een lagere premie voor uw verzuimverzekering, een hogere productiviteit, een betere werksfeer en betere communicatie onderling."


Sazas helpt


"Sazas biedt diverse verzuimoplossingen en (gratis) trainingen aan om het verzuim binnen uw organisatie te verminderen en te voorkomen. Ik leg u graag uit hoe de verzuimkosten in elkaar zitten. Meer weten? Neem dan contact met mij op via 088 56 79 168. Ik help u graag."

Gepubliceerd op 29 mei 2018