Verzuim voorkomen en verminderen: Sazas zet verzuimtrends 2024 op een rij

Aantal keer gelezen:
 1450

Als u personeel in dienst heeft, dan kan het gebeuren dat één of meerdere medewerkers ziek worden. Als werkgever wilt u verzuim zoveel mogelijk voorkomen en verminderen. Weten wat er speelt op het gebied van ziekteverzuim, kan dan helpen. Daarom zetten wij, als verzuimspecialist, de verzuimtrends voor 2024 voor u op een rij.    

Trends Ziekteverzuim 2024 Sazas

Verzuim, waarom zou ik me daarmee bezighouden?

Als uw medewerker ziek wordt, dan is dat in de eerste plaats vervelend voor hem of haar. Maar ook op u als werkgever en uw bedrijf heeft het invloed. Behalve dat uw medewerker afwezig is, brengt verzuim namelijk ook kosten met zich mee. Een zieke medewerker kost u als werkgever gemiddeld € 405,- per dag. Naast dat u het loon moet doorbetalen, maakt u namelijk ook kosten voor bijvoorbeeld de arbodienstverlening.

U bent al druk genoeg, dus wij helpen u op weg

Wij kunnen ons voorstellen dat u het al druk genoeg heeft met het runnen van uw bedrijf. U heeft misschien niet (altijd) tijd om u te verdiepen in het nieuws over verzuim. Of misschien bent u zich er niet van bewust hoe belangrijk het onderwerp is. Daarom hebben wij de belangrijkste verzuimonderwerpen voor u op een rij gezet: de trends die in 2024 invloed kunnen hebben op het ziekteverzuim van Nederlandse bedrijven, dus ook op die van u.

 

Dit zijn de verzuimtrends om in 2024 rekening mee te houden

Hieronder vindt u de belangrijkste trends die in 2024 volgens ons invloed hebben op verzuim:

 • Stressklachten;
 • Personeelstekort;
 • Vergrijzing;
 • Mantelzorg;
 • Geldproblemen;
 • Nasleep Long COVID.

 

Trenddocument: alle informatie en tips in één handig document  

Door te weten welke trends er zijn en hierop in te spelen, kunt u verzuim voorkomen en verminderen. In het trenddocument hebben we alle trends kort voor u op een rij gezet. Per trend vindt u de belangrijkste informatie en tips om samen met uw medewerkers mee aan de slag te gaan.  Vraag het trenddocument gratis aan via de downloadknop hieronder.

Trenddocument gratis downloaden

Door hieronder op de knop te klikken, gaat u naar een pagina waar u het trenddocument gratis kunt aanvragen.

Whitepaper downloaden

Gepubliceerd op:
 
Meer weten over verzuim? Meld u aan voor één van onze nieuwsbrieven:

Ook interessant voor u:

 • Verzuim bespreken binnen uw organisatie

  Verzuim bespreken binnen uw organisatie

  Bij verzuim draait het erom hoe medewerkers en u als werkgever omgaan met ziekte. Hier kunnen vooraf afspraken over worden gemaakt en hierin zijn een aantal keuzes. Wat is uw verantwoordelijkheid als werkgever of leidinggevende en hoe maakt u (mogelijk) verzuim bespreekbaar?
  Kennisbank
 • Mantelzorger loopt met man in rolstoel over straat

  Whitepaper: Mantelzorg en werk

  In de whitepaper ‘Mantelzorg en werk. Ook een zorg voor werkgevers’ leest u over de fabels en feiten over mantelzorg(beleid), wat mantelzorgvriendelijk beleid u als werkgever oplevert, de wettelijke regelingen en welke ondersteuning u uw medewerker kunt bieden.
  Whitepaper