Verzuimverzekering: waar moet ik op letten?

Het doel van een verzuimverzekering is het afdekken van het financiële risico bij arbeidsongeschiktheid van uw personeel. Maar waar moet u op letten bij het afsluiten van een verzuimverzekering?

1. Bepaal vooraf welk risico u wilt dragen

Voordat u beoordeelt welke verzekering bij u past, is het belangrijk om te weten welk risico u wilt dragen. Zo kunt u kiezen:

  • Welk deel van de loondoorbetaling bij ziekte u afdekt.
  • Welke periode van de loondoorbetaling bij ziekte u voor eigen risico neemt.
  • Of u de werkgeverslasten meeverzekert (het meeverzekeren van de sociale premies).
Verzuimverzekering Waar Op Letten
U kunt kiezen hoe groot het risico is dat u wilt nemen. Hoe meer u verzekert, hoe hoger uw premie wordt. De uitkering die u ontvangt als iemand ziek is, is dan natuurlijk ook hoger. Belangrijk in uw overweging: welk risico kunt u echt zelf dragen bij ziekte.

 

2. Kijk verder dan de prijs

Bij de keuze voor een verzekeraar wordt vaak op prijs vergeleken. Ons advies is om verder te kijken dan alleen de prijs. Belangrijker is: wat krijgt u voor die prijs? Zijn de werkgeverslasten en de kosten voor re-integratie inbegrepen in de premie, of komen die er bovenop? Wat heeft de verzekeraar u te bieden? Veel verzekeraars hebben lage instappremies, maar verhogen de premies na het eerste jaar tot wel 40%. Kijk waar u onderaan de streep het best af bent. Vergelijk offertes goed met elkaar en vraag uw adviseur om hulp.

3. Welke service mag u verwachten van uw verzekeraar?

De inhoud van de verzekering is belangrijk. De service van uw verzekeraar is minstens zo belangrijk. Want wat is vervelender dan dat u slecht wordt geholpen bij vragen, of heel lang moet wachten op de afwikkeling van een claim of betaling van een uitkering. Op de website van uw verzekeraar kunt u vaak informatie vinden over reactietermijnen. Ook kunt op internet reacties en beoordelingen lezen van andere klanten. Doe ook navraag bij uw accountant. Die heeft vaak ervaring met verschillende verzekeraars en kan u daar meer over vertellen.

4. Wat biedt uw verzekeraar voor uw medewerkers?

Uw medewerkers zijn uw allergrootste goed. Zonder hen valt uw bedrijf stil. U kunt ze niet missen. En als een medewerker ziek wordt, wilt u ook niet dat ze in financiële problemen komen. U kunt uw medewerkers een verzekering aanbieden die hun inkomen bij ziekte aanvult. Deze is vaak in combinatie met uw verzuimverzekering af te sluiten. Uw medewerkers betalen zelf de premie, maar u zorgt er wel voor dat het netjes geregeld is.
Sazas heeft de volgende aanvullende verzekeringen voor medewerkers:
5. Hoe werkt de verzuimregistratie?

Bij het afsluiten van een verzuimverzekering, meldt u alle medewerkers aan met de bijbehorende looninformatie. Wordt een medewerker ziek, dan meldt u dit bij uw verzekeraar. Het is makkelijk als dit proces goed werkt en u hieraan niet teveel tijd kwijt bent.
Sazas: uw verzuimspecialist

Sazas is meer dan een verzekeraar. U kunt bij ons niet alleen terecht voor uw verzuimverzekering. Wij helpen u ook met andere zaken zoals:

  • Het voorkomen en omlaag brengen van verzuim;
  • Ondersteuning bij langdurig verzuim via onze WIA-experts (kosteloos voor Sazas-klanten);
  • Hulp en advies over verzuim en wetgeving;
  • Goede service: snel geholpen bij vragen, snelle en efficiënte aanpak bij verzuim door onze arbodienstverleners;
  • MijnSazas: het online loket waar u onder andere verzuimmeldingen kunt doen, en polissen en facturen kunt inzien;

Bekijk ook eens onze bedrijfsvideo voor een kijkje in de keuken.
Ook interessant voor u: