Vanaf 1 juli is het vastleggen van de visie van medewerkers op re-integratie verplicht

Aantal keer gelezen:
 204

Vanaf 1 juli 2023 is het verplicht om de visie van medewerkers op hun re-integratieplannen vast te leggen. Dit wordt een vast onderdeel van het plan van aanpak, ook als uw klant wijzigingen doet in de (eerstejaars)evaluatie. Uw klant is samen met zijn of haar medewerker verantwoordelijk voor het re-integratieproces.

Iets Digitaal Vastleggen Sazas

Waarom is de visie van de medewerker op het re-integratietraject belangrijk?

Met het doorvoeren van de nieuwe regelgeving wordt verwacht dat:

 • Uw klant meer inzicht krijgt in hoe de medewerker het re-integratietraject ervaart;
 • De rol van de medewerker tijdens het re-integratietraject wordt versterkt;
 • Zowel uw klant als zijn of haar medewerker meer betrokken is bij het re-integratietraject;
 • Het re-integratietraject soepeler verloopt.

Wat betekent dit voor uw klant?

Wat betekent dit voor uw klant? Vanaf 1 juli 2023 is uw klant verplicht om de mening van zijn of haar medewerker over het re-integratietraject vast te leggen in het plan van aanpak en bij de evaluatie na het eerste jaar. Als uw klant al een plan van aanpak of evaluatie heeft gemaakt, hoeft hij of zij de mening van de medewerker niet toe te voegen, tenzij uw klant na 1 juli wijzigingen in de afspraken doet.

Als de medewerker meerdere keren ziek is geweest, maar de onderbrekingen waren minder dan vier weken, dan worden deze periodes bij elkaar opgeteld. Hierdoor kan het voorkomen dat de eerste ziektedag vóór 1 juli 2023 valt. Als uw klant het plan van aanpak of de evaluatie na 1 juli opstelt, moet hij of zij de mening van de medewerker daarin meenemen.


Aangepaste formulieren uwv.nl

Vanaf 1 juli 2023 zullen er aangepaste formulieren beschikbaar zijn op de website uwv.nl. In de formulieren 'Plan van aanpak' en 'Eerstejaarsevaluatie' is er extra ruimte voor de visie van de medewerker.

Gepubliceerd op:
 
Meer weten over verzuim? Meld u aan voor één van onze nieuwsbrieven:

Ook interessant voor u:

 • Wat is re-integratie bij ziekte?

  Wat is re-integratie?

  Als uw medewerker arbeidsongeschikt wordt, of ziek is en er langdurig ziekteverzuim dreigt, moet u als werkgever samen met uw medewerker aan de re-integratie werken. Wat is re-integratie?
  Kennisbank