Vakantiedagen

Vakantie is belangrijk voor de lichamelijke en geestelijke gezondheid van uw medewerkers. Medewerkers bouwen tijdens hun dienstverband vakantiedagen op. Die kunnen ze opnemen wanneer ze op vakantie gaan of een paar dagen vrij van werk willen zijn. Maar soms maken medewerkers hun vakantiedagen niet op en kiezen zij voor het uitbetalen van vakantiedagen. Hoe zit dat precies in elkaar? Daarnaast zijn er in Nederland twee soorten vakantiedagen: wettelijke en bovenwettelijke. Wat is het verschil tussen deze soorten vakantiedagen en hoe zit het bij ziekte? In onze Kennisbank gaan wij op een aantal van deze onderwerpen dieper in, namelijk:

 • Bovenwettelijke vakantiedagen: wat zijn het en hoe zit het bij ziekte?

  Bovenwettelijke vakantiedagen: wat zijn het en hoe zit het bij ziekte?

  In Nederland zijn er twee soorten vakantiedagen: wettelijke en bovenwettelijke. Voor bovenwettelijke vakantiedagen gelden andere regels dan voor wettelijke vakantiedagen. Wat is het verschil tussen wettelijke en bovenwettelijke vakantiedagen? En hoe zit het met de vakantiedagen bij ziekte?
  kennisbank
 • Wettelijke vakantiedagen in Nederland

  Wettelijke vakantiedagen in Nederland

  Vakantie is goed voor de balans tussen werk en privé. Hiervoor bestaan verlofdagen die we 'wettelijke vakantiedagen' noemen. Maar hoe kunt u het aantal wettelijke vakantiedagen berekenen? Hoe zit het met ziekte en wettelijke vakantiedagen? In dit artikel leest u meer over wettelijke vakantiedagen in Nederland.
  Kennisbank