Is eigenrisico-dragerschap WGA een goede keuze voor u?

Wilt u als werkgever niet 10 jaar lang verantwoordelijk zijn voor de WGA-uitkering en re-integratie van medewerkers, die mogelijk maar kort in dienst zijn geweest? Dan is de enige mogelijkheid een publieke verzekering bij UWV. U bent dan geen eigenrisicodrager WGA.

Als het risico laag is dat uw medewerkers een beroep moeten doen op een WGA-uitkering, kan het financieel voordelig zijn om eigenrisicodrager te worden. In de praktijk zijn het meestal (middel)grote bedrijven die hiervoor kiezen. Het voordeel van eigenrisicodragerschap? U houdt als werkgever zelf de regie over het gehele verzuim- en re-integratieproces van uw vaste medewerkers en flexwerkers.

Ook als de UWV-premie lager is dan die van een zelf afgesloten verzekering, kunt u onder de streep toch goedkoper uit zijn. Door goede verzuimbegeleiding kunt u namelijk voorkomen dat een medewerker in de WGA terechtkomt. Mocht een medewerker toch een beroep moeten doen op een WGA-uitkering, dan zorgt een goede verzuimbegeleiding voor een snellere re-integratie. Hierdoor duurt deze uitkering niet langer dan noodzakelijk en dit scheelt in de totale kosten.

Als u erover nadenkt om voor eigenrisicodragerschap WGA te kiezen, laat u zich dan goed informeren én adviseren door een adviseur of verzekeraar. U kunt ook bij Sazas terecht voor advies over de WGA ERD-verzekering.

◄  Terug naar overzicht WGA ERD