Onze WIA-experts

Zij beantwoorden al uw vragen over langdurig verzuim.
U heeft een zieke medewerker. Hij is al een tijd ziek en het ziet er niet naar uit dat hij binnen twee jaar volledig herstelt. Dan komt er veel op hem af. Krijgt hij een uitkering? En zo ja, hoeveel krijgt hij dan? Ook u als werkgever kunt vragen hebben. Moet ik mijn medewerker ontslaan, bijvoorbeeld. En wat is de rol van UWV daarbij? Met al dit soort vragen kunt u terecht bij onze WIA-experts.

In welk stadium van verzuim kunt u het best contact opnemen met een WIA-expert?
Dit kan al in elk stadium, dus ook al in het eerste jaar, als u verwacht dat het wel eens lang kan gaan duren.

Vanaf 60 weken komt een WIA-expert in actie
Hij of zij gaat dan in gesprek met u en uw medewerker. Wat zijn uw verplichtingen als werkgever? En wat wordt er van uw medewerker verwacht? Het is slim om daar al in een vroeg stadium over na te denken. Want als u of uw medewerker steken laat vallen, kan dat vervelende gevolgen hebben. Bijvoorbeeld dat u een jaar langer het loon van uw zieke medewerker moet doorbetalen. Lees hier meer over wat de WIA-experts van Sazas doen.

Is een WIA-uitkering niet te vermijden, dan beoordeelt de WIA-expert de WIA-beschikking van UWV
Mocht u en/of uw medewerker het niet met deze beschikking eens zijn, dan ondersteunt de WIA-expert u bij de bezwaarprocedure richting UWV. Ook kan de WIA-expert uw medewerker helpen bij de voorbereiding op het eerste gesprek bij UWV.

Wat is de rol van de bedrijfsarts en de overige arboprofessionals in dit proces?
De bedrijfsarts en overige arboprofessionals begeleiden uw medewerker bij zijn herstel en terugkeer op het werk. Een WIA-expert is gericht op advies en ondersteuning bij het proces van instroom in de WIA en heeft geen inzicht in het medisch dossier.

Neem contact op met Marc Breedveld of Sadia Azor, WIA-experts van Sazas, via 088 56 79 100. Of vul het onderstaande formulier in, dan nemen wij contact met u op.

Niet gevonden wat u zocht? Bel of mail: