Verzuimverzekering en het wijzigen daarvan

Antwoord op veelgestelde vragen over keuzemogelijkheden bij het afsluiten van een verzekering, het aanpassen van uw verzekering en de medewerkers die hieronder vallen.


Veelgestelde vragen

Kan ik de werkgeverslasten meeverzekeren?

Als uw medewerker ziek wordt, bent u niet alleen verplicht om het brutoloon door te betalen, maar lopen ook de werkgeverslasten door. Dit is ongeveer tussen de 20% en 35% van het brutosalaris. U kunt deze werkgeverslasten meeverzekeren.

Mag ik als werkgever zelf kiezen welke medewerker ik verzeker?

Kiest u voor Sazas? Dan verzekert u al uw medewerkers. De enige uitzondering zijn scholieren of studenten. In het antwoord op de volgende veelgestelde vraag leest u wanneer u scholieren of studenten moet verzekeren en wanneer niet.

Moet ik scholieren en studenten aanmelden voor de verzuimverzekering?

Wij hebben een speciale regeling voor scholieren en studenten. Of u hen moet aanmelden, is afhankelijk van twee voorwaarden:

Moet ik gelegenheidswerkers (GLW-regeling) aanmelden voor de verzuimverzekering?

Tot 1 januari 2015 kende de agrarische sector een bijzondere regeling voor gelegenheidswerk. Deze regeling is vervallen. Dit betekent dat alle gelegenheidswerkers bij Sazas als verzekerde moeten worden aangemeld.

Wat betekent de verhoging van de AOW-leeftijd voor de verzekeringen van mijn medewerkers?

De AOW-leeftijd wordt de komende jaren regelmatig aangepast aan de stijging van de levensverwachting, totdat in 2022 de AOW-leeftijd van 67 jaar en drie maanden is bereikt.

Kan ik mijn betaaltermijn wijzigen?

Ja, u kunt uw gekozen betaaltermijn wijzigen, van maand naar kwartaal en andersom. Dit kan eenmaal per jaar: namelijk wanneer u uw premievoorstel voor het komende premiejaar ontvangt.

Kan ik mijn verzuimverzekering aanpassen?

U kunt een aantal opties van uw verzekering wijzigen, bijvoorbeeld de eigenrisicoperiode of het meeverzekeren van werkgeverslasten. We hebben een handige tool waarmee u makkelijk de opties van uw verzekering aanpast en direct ziet wat het effect is op uw premie.

Hoe kan ik mijn verzuimverzekering opzeggen?

Uw verzekering zegt u op in 2 stappen. Stap 1: U logt in op MijnSazas en meldt uw medewerker(s) uit dienst. Stap 2: U geeft via info@sazas.nl per mail door dat de verzekering kan worden stopgezet. In de mail vermeldt u uw polisnummer (nummer bedrijf) en de reden waarom u opzegt. In sommigen gevallen geldt een opzegtermijn.

Kan ik mijn eigenrisicoperiode aanpassen?

U kunt de eigenrisicoperiode van uw verzekering aanpassen. Dit kan jaarlijks in de maand november via onze premietool die in die periode beschikbaar is. U logt hiervoor in via MijnSazas en klikt op 'Verzekering aanpassen'?'. Lees verder...

Niet gevonden wat u zocht? Bel of mail: