Verzuimverzekering en het wijzigen daarvan

Antwoord op veelgestelde vragen over keuzemogelijkheden bij het afsluiten van een verzekering, het aanpassen van uw verzekering en de medewerkers die hieronder vallen. 


Veelgestelde vragen

Kan ik de werkgeverslasten meeverzekeren?

Als uw medewerker ziek wordt, bent u niet alleen verplicht om het brutoloon door te betalen, maar lopen ook de werkgeverslasten door. Dit is ongeveer tussen de 20% en 35% van het brutosalaris. U kunt deze werkgeverslasten meeverzekeren.

Mag ik als werkgever zelf kiezen welke medewerker ik verzeker?

Kiest u voor Sazas? Dan verzekert u al uw medewerkers. Ook medewerkers met een nulurencontract (0 urencontract). De enige uitzondering zijn scholieren of studenten. In het antwoord op de volgende veelgestelde vraag leest u wanneer u scholieren of studenten moet verzekeren en wanneer niet.

Moet ik scholieren en studenten aanmelden voor de verzuimverzekering?

Wij hebben een speciale regeling voor scholieren en studenten. Of u hen moet aanmelden, is afhankelijk van twee voorwaarden:

Moet ik gelegenheidswerkers (GLW-regeling) aanmelden voor de verzuimverzekering?

Tot 1 januari 2015 kende de agrarische sector een bijzondere regeling voor gelegenheidswerk. Deze regeling is vervallen. Dit betekent dat alle gelegenheidswerkers bij Sazas als verzekerde moeten worden aangemeld.

Wat is het minimaal en maximaal te verzekeren jaarloon voor de verzuimverzekering?

Het minimaal te verzekeren jaarloon is € 500,- en het maximaal te verzekeren jaarloon is € 125.000,-. Hoe berekent u het te verzekeren jaarloon? Dat is het totaal van het functieloon (standaard bruto salaris) van de werknemer op jaarbasis, vermeerderd met de vaste toeslagen die gelden voor elke werknemer op jaarbasis. Voorbeelden daarvan zijn de vakantietoeslag, eindejaarsuitkering en winstuitkering. Ploegentoeslag, provisie en overwerk vallen eronder als het structurele componenten (terugkerende onderdelen) van het loon zijn.

Wat betekent de verhoging van de AOW-leeftijd voor de verzekeringen van mijn medewerkers?

Al onze verzekeringen volgen de verhoging van de AOW-leeftijd. De uitkering van Sazas stopt wanneer de verzekerde zijn of haar AOW-leeftijd bereikt, of de leeftijd van 70 jaar bereikt als dit eerder het geval is.

Kan ik mijn betaaltermijn wijzigen?

Ja, u kunt uw gekozen betaaltermijn wijzigen, van maand naar kwartaal en andersom. Dit kan eenmaal per jaar: namelijk wanneer u uw premievoorstel voor het komende premiejaar ontvangt.

Kan ik mijn verzuimverzekering aanpassen?

U kunt een aantal opties van uw verzekering wijzigen, bijvoorbeeld de eigenrisicoperiode of het meeverzekeren van werkgeverslasten. We hebben een handige tool waarmee u makkelijk de opties van uw verzekering aanpast en direct ziet wat het effect is op uw premie.

Kan ik mijn eigenrisicoperiode aanpassen?

U kunt de eigenrisicoperiode van uw verzekering aanpassen. Dit kan jaarlijks in de maand november via onze premietool die in die periode beschikbaar is. U logt hiervoor in via MijnSazas en klikt op 'Verzekering aanpassen'?'. Lees verder...