Arbopakket verzuim-ontzorg

Wordt uw medewerker ziek? Als werkgever bent u verantwoordelijk voor de begeleiding en re-integratie van uw zieke medewerker. Om u hierbij te ondersteunen is er de arbodienstverlening. Het Arbopakket verzuim-ontzorg is een vast onderdeel van de MKB verzuim-ontzorgverzekering. Heeft u deze verzekering afgesloten? Dan nemen we niet alleen de loondoorbetaling op ons, maar krijgt u ook volledige arbodienstverlening. We zorgen ervoor dat uw medewerker weer zo snel mogelijk op een verantwoorde manier aan het werk kan en u maximaal ontzorgd wordt.

Wilt u meer informatie ontvangen over Arbopakket verzuim-ontzorg? Laat dan uw gegevens achter, dan wij nemen zo snel mogelijk contact met u op. Liever direct contact? Onze klantadviseurs zijn op werkdagen bereikbaar van 8.00 tot 17.30 uur via 088 56 79 100 of info@sazas.nl.

neem contact op

Arbodienstverlening verzuim-ontzorg van Sazas

Wat is Arbopakket verzuim-ontzorg?

Arbopakket verzuim-ontzorg begeleidt uw zieke medewerker. Dit begint al na dag twee van de ziekmelding. Samen hebben we één doel: een gezonde en snelle terugkeer van uw medewerker op de werkvloer. Onze arbodienstverlening volgt de stappen van de Wet verbetering poortwachter. Zo zorgen we dat u voldoet aan de eisen van de wet. Met Arbopakket verzuim-ontzorg bent u verzekerd van goede verzuimbegeleiding en nemen wij uw zorgen uit handen.


Wat regel ik met Arbopakket verzuim-ontzorg?

Met Arbopakket verzuim-ontzorg regelt u de verzuimbegeleiding vanaf de eerste verzuimweek (tweede ziektedag). U en uw medewerker krijgen ondersteuning van een casemanager bij de re-integratie. Ook krijgen u en uw medewerkers andere mogelijkheden om verzuim voor te zijn (preventie). 


Wat zijn de voordelen van Arbopakket verzuim-ontzorg?

De belangrijkste voordelen op een rij:

 • U wordt maximaal ontzorgd doordat wij de re-integratie en verzuimbegeleiding regelen;
 • Vergoeding voor re-integratie;
 • Door onze arboprofessional geadviseerde interventies worden volledig vergoed;
 • Poortwachtergarantie;
 • Maximale ondersteuning en begeleiding van u en uw (langdurig) zieke medewerker door een casemanager;
 • Inzet WIA-experts, verzuimexperts en onze regresspecialist.

Wat kost de Arbopakket verzuim-ontzorg?

De premie is onder andere afhankelijk van uw bedrijfsgrootte en andere keuzes. U kunt de Arbopakket verzuim-ontzorg alleen afnemen in combinatie met de MKB verzuim-ontzorgverzekering. Benieuwd naar de premie van de MKB verzuim-ontzorgverzekering voor uw bedrijf? Bereken makkelijk en snel uw premie online en vraag een offerte aan.


offerte aanvragen


Veelgestelde vragen Arbopakket verzuim-ontzorg

Voor wie is Arbopakket verzuim-ontzorg?

Arbopakket verzuim-ontzorg is een vast onderdeel van de MKB-verzuimontzorgverzekering. De MKB-verzuimontzorgverzekering is voor iedere werkgever binnen het mkb.

Wat houdt de poortwachtergarantie in bij Arbopakket verzuim-ontzorg?

Als werkgever moet u voldoen aan de Wet verbetering poortwachter. Hierin zijn stappen vastgelegd die u en uw zieke medewerker(s) moeten volgen. Doet u dit niet of onvoldoende, dan kunt u een loonsanctie (boete) krijgen van UWV. Dit kan betekenen dat u het loon van uw zieke medewerker nog maximaal een jaar langer moet doorbetalen. Met de MKB verzuim-ontzorgverzekering krijgt u goede begeleiding waardoor het risico op een sanctie heel klein is. Legt UWV toch een sanctie op en heeft u al onze adviezen opgevolgd? Dan betalen wij deze voor u.

Welke interventies worden er vergoed bij Arbopakket verzuim-ontzorg?

In het eerste en tweede ziektejaar vergoedt Sazas interventies volledig. Wel moeten de interventies noodzakelijk zijn en geadviseerd worden door de bedrijfsarts of arboprofessional.

Wanneer start de verzuimbegeleiding bij Arbopakket verzuim-ontzorg?

Na 2 dagen nemen we contact op met u en uw zieke medewerker via de mail. Dit noemen we de digitale intake. Op basis van de intake stemmen we af wat de beste aanpak van het verzuim is. Dit kan bijvoorbeeld een werkplekonderzoek of werkplekadvies zijn als er sprake is van fysieke klachten. Of een ander traject als het gaat om psyhische klachten

Wat is het verschil tussen Arbopakket verzuim-ontzorg en Arbopakket Compleet?

Arbopakket verzuim-ontzorg is een vast onderdeel van de MKB verzuim-ontzorgverzekering. Deze twee pakketten komen grotendeels overeen. Als extra onderdeel bij Arbopakket verzuim-ontzorg krijgt de medewerker meer informatie over de gevolgen van langdurige arbeidsongeschiktheid.


Meer informatie

Wilt u eerst meer informatie? Vul onderstaand formulier in, dan wij nemen zo snel mogelijk contact met u op. Of neem zelf contact op met onze ervaren klantadviseurs voor persoonlijk advies. Bel 088 56 79 100 of stuur een e-mail naar info@sazas.nl.


Ook interessant voor u:

 • Arbodienstverlening

  Arbodienstverlening

  Met onze arbodienstverlening begeleiden we uw zieke medewerker. Met als doel: een gezonde en snelle terugkeer op de werkvloer.
  VERZUIMDIENST
 • Medewerkers van een kwekerij bekijken het verzuimprotocol

  Verzuimprotocol

  Het verzuimprotocol wordt ook wel ‘verzuimreglement’ of ‘spelregels verzuim’ genoemd. Bedrijven zijn volgens de Wet verbetering poortwachter verplicht er een te hebben. Bekijk hier de checklist en download een voorbeeld.
  Kennisbank