Nieuws voor werkgevers

  • Temperatuur meten mag onder voorwaarden

    Temperaturen mag niet wanneer er met die medische informatie iets wordt gedaan zoals het ergens vastleggen. Wilt u vanwege corona de temperatuur van een medewerker meten en doet u hier verder niets mee? Dan mag dit. Maar let op: er kan sprake van inbreuk op de privacy zijn.
    Nieuws
  • Verlenging en uitbreiding noodpakket

    Het economisch noodpakket wordt verlengd en uitgebreid tot 1 oktober. Dit geeft kabinet, werkgevers en werknemers tijd om afspraken te maken die ons land ook op de langere termijn helpen door de crisis te komen.
    nieuws
  • De anderhalve meter afstand toegepast op kantoor

    Als werkgever is het belangrijk om, na maandenlang thuiswerken, de terugkeer van uw medewerkers naar kantoor voor te bereiden. Hoe richt u uw kantoor in volgens de anderhalve meter-richtlijn? We informeren u over hoe u de anderhalve meter afstand in praktijk kunt brengen.
    Nieuws
  • Inspiratie om uw verzuim onder de duim te houden

    Hoe kunnen we nog beter omgaan met verzuim? Uit deze vraag ontstond een nieuwe visie op het verzuimbeleid met als achterliggende gedachte: goed voorbeeld doet goed volgen. Daarom hebben wij 'het Sazas verzuimboekje' ontwikkeld die we graag met u delen.
    artikel
  • Voorwaarde voor lage ww-premie

    Vanaf 1 januari 2020 betaalt u voor uw medewerkers met een vast contract een lagere WW-premie dan voor medewerkers met een flexibel contract. Minister Koolmees heeft hieraan in december 2019 een voorwaarde verbonden. Voor de lage WW-premie is een schriftelijke arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd vereist.
    Nieuws
  • Regresspecialist

    Dit doet onze regresspecialist

    Wat is regres? Wat levert het voor u op en wat is verder belangrijk om te weten? Onze regresspecialist Rosita de Mos vertelt u er meer over.
    artikel