Vanaf 1 juli is het vastleggen van de visie van uw medewerker op re-integratie verplicht

Aantal keer gelezen:
 1459

Vanaf 1 juli 2023 is het verplicht om de visie van uw medewerker op hun re-integratieplannen vast te leggen. Dit wordt een vast onderdeel van het plan van aanpak, ook als u wijzigingen doet in de (eerstejaars)evaluatie. Zo bent u samen met uw medewerker verantwoordelijk voor het re-integratieproces.

Iets Digitaal Vastleggen Sazas

Waarom is de visie van uw medewerker op het re-integratietraject belangrijk?

Met het doorvoeren van de nieuwe regelgeving wordt verwacht dat:

 • U meer inzicht krijgt in hoe uw medewerker het re-integratietraject ervaart;
 • De rol van uw medewerker tijdens het re-integratietraject wordt versterkt;
 • Zowel u als uw medewerker meer betrokken is bij het re-integratietraject;
 • Het re-integratietraject soepeler verloopt.

Wat betekent dit voor u als werkgever?

Wat betekent dit voor u? Vanaf 1 juli 2023 bent u verplicht om de mening van uw medewerker over het re-integratietraject vast te leggen in het plan van aanpak en bij de evaluatie na het eerste jaar. Als u al een plan van aanpak of evaluatie heeft gemaakt, hoeft u de mening niet toe te voegen, tenzij u na 1 juli wijzigingen in de afspraken doet.

Als uw medewerker meerdere keren ziek is geweest, maar de onderbrekingen waren minder dan vier weken, dan worden deze periodes bij elkaar opgeteld. Hierdoor kan het voorkomen dat de eerste ziektedag vóór 1 juli 2023 valt. Als u het plan van aanpak of de evaluatie na 1 juli opstelt, moet u de mening van uw medewerker daarin meenemen.


Aangepaste formulieren uwv.nl

Vanaf 1 juli 2023 zullen er aangepaste formulieren beschikbaar zijn op de website uwv.nl. In de formulieren 'Plan van aanpak' en 'Eerstejaarsevaluatie' is er extra ruimte voor de visie van uw medewerker.

Gepubliceerd op:
 
Meer weten over verzuim? Meld u aan voor één van onze nieuwsbrieven:

Ook interessant voor u:

 • Wat is re-integratie bij ziekte?

  Wat is re-integratie?

  Als uw medewerker arbeidsongeschikt wordt, of ziek is en er langdurig ziekteverzuim dreigt, moet u als werkgever samen met uw medewerker aan de re-integratie werken. Wat is re-integratie?
  Kennisbank