Medewerkers duurzaam inzetbaar houden

Duurzame inzetbaarheid betekent dat uw medewerker gezond aan het werk blijft, vanaf de start van de loopbaan tot aan de AOW-leeftijd. Vooral bij het ouder worden, is het belangrijk dat uw medewerker blijft en passend werk kan uitvoeren.

Vitaliteit en inzetbaarheid zijn begrippen die steeds belangrijker worden in het bedrijfsleven. Zeker nu de pensioenleeftijd verder opschuift en het financiële risico van arbeidsongeschiktheid steeds meer bij werkgevers en medewerkers komt te liggen.

Oudere man staat met tablet in kantoor

Hoe houdt u uw medewerkers duurzaam inzetbaar?

In deze tijd moeten bedrijven en medewerkers zich steeds meer aanpassen aan veranderende omstandigheden. Nu uw medewerkers langer door moeten werken, moet u ervoor zorgen dat zij gezond en productief aan het werk blijven.

Duurzame inzetbaarheid: maar hoe?

Voor u als werkgever is de eerste stap: realiseren dat duurzame inzetbaarheid belangrijk is. Zeker voor de toekomst van uw bedrijf. Maak uw medewerkers daarom ook bewust van duurzame inzetbaarheid.

Inzetbaarheidsgesprek

Het inzetbaarheidsgesprek heeft als doel om inzetbaarheid van uw medewerkers bespreekbaar te maken. Daarnaast geeft het inzicht in de inzetbaarheid van uw medewerkers en zicht op de toekomst. De informatie die op tafel komt tijdens een inzetbaarheidsgesprek geeft u handvatten voor de aanpak van het komende jaar en daarna. Maar hoe voert u zo’n gesprek? Bekijk hier een aantal praktische tips voor het inzetbaarheidsgesprek. 

Oudere medewerkers langer in dienst houden

Mensen worden gemiddeld steeds ouder, maar ze moeten ook langer doorwerken. Door de verhoging van de AOW-leeftijd volgt vanzelf de vraag: hoe zorg ik dat mijn medewerkers met plezier en gezond bij mijn bedrijf blijven werken? Wilt u weten wat u kunt doen om te zorgen dat uw oudere medewerkers gezond aan het werk blijven?

Langer doorwerken AOW'ers

Door de verhoging van de AOW-leeftijd neemt het aantal AOW-gerechtigde medewerkers op de werkvloer toe. Dit biedt u als werkgever een aantal voordelen. Een oudere medewerker is vaak zeer gemotiveerd en heeft veel ervaring. Er zijn ook financiële voordelen. Want medewerkers van 65 jaar of ouder in dienst houden, is sinds de invoering van de 'Wet werken na de AOW-gerechtigde leeftijd' een stuk eenvoudiger geworden.


Wat betekent dit voor uw bedrijf?

Door wijzigingen in het pensioenstelsel werken we steeds langer door. We zien het verzuim in de oudere leeftijdsgroepen toenemen. Naast de financiële gevolgen verliest uw bedrijf hierdoor kennis en ervaring. En wordt de werkdruk hoger voor collega’s die taken moeten overnemen.

Duurzame inzetbaarheid helpt uw bedrijf gezond te houden. Door een goede werkgever te zijn voor uw medewerkers, blijven zij gezond en vitaal. Zo voorkomt u onnodig verzuim en kunnen uw medewerkers hun bijdragen blijven leveren aan de groei van uw bedrijf.
Man fietst naar werk

Welke oplossing kan Sazas u bieden?

Onze Verzuimexpert geeft u praktische adviezen over duurzame inzetbaarheid binnen uw bedrijf. Neem contact op met onze Verzuimexpert op 088 56 79 100Of vul het onderstaande formulier in, dan nemen wij contact met u op.