Plezier en energie in het werk

Plezier in het werk zorgt ervoor dat uw medewerkers gezonder, gelukkiger en productiever zijn. En niet onbelangrijk: het houdt het verzuim laag. Wat kunt u doen om het werkplezier te verbeteren?

Als werkgever vindt u het belangrijk dat uw medewerkers met plezier aan het werk zijn. Soms kan dit onder druk komen te staan, bijvoorbeeld door een te hoge werkdruk of onderlinge meningsverschillen.

Twee medewerkers werken met planten

Werkplezier in de praktijk

Als werkgever heeft u, samen met uw medewerkers, veel invloed op het werkplezier.

Factoren die van invloed zijn op werkplezier

Er is niets mis met een dag hard werken om iets af te maken. Maar het moet niet zo zijn dat uw medewerkers altijd blootstaan aan stress. Omgekeerd kan een te lage werkdruk ook tot stress leiden. Het draait om een goede balans.

Bevorderen van het werkplezier

Als werkgever kunt u een belangrijke bijdrage leveren aan het werkplezier van uw medewerkers. Hier vindt u een aantal handige tips.

In gesprek over werkplezier

U kent uw medewerkers het best. Soms valt het op dat iemand ineens moe oogt, of stil en teruggetrokken is. Let goed op signalen en maak dit bespreekbaar.


Wat betekent dit voor uw bedrijf?

Plezier in het werk zorgt voor vitalere, gelukkigere en productievere medewerkers. Het verlaagt stress en houdt zo het verzuim laag. Dit scheelt ook in de kosten. En niet onbelangrijk: een goede werksfeer scoort hoog als onderdeel van goed werkgeverschap.

Door met uw medewerkers over werkplezier in gesprek te gaan en te blijven, krijgt u een duidelijk beeld. Dit helpt u om gericht actie te ondernemen wanneer dit nodig mocht zijn.
Twee vrolijke vrouwen bij koffieautomaat