Ziekmelding van uw medewerker

Als uw medewerker zich ziek meldt, heeft u een ziekmeldingsgesprek met uw medewerker. Dit is de eerste mogelijkheid om samen afspraken te maken die bijdragen aan (gedeeltelijk) terugkeren op de werkvloer. Tijdens het gesprek moet u rekening houden met de privacy van uw medewerker. Na het gesprek meldt u uw medewerker ziek bij uw verzekeraar en arbodienst. Dit kunt u ook laten regelen door uw accountant.

 

Ziekmelding van uw medewerker

Wat komt er kijken bij een ziekmelding?

Er zijn een aantal dingen die moeten gebeuren om een ziekmelding in goede banen te leiden.

Het ziekmeldingsgesprek

Het voeren van een goed ziekmeldingsgesprek kan lastig zijn. Hierbij moet u rekening houden met de regels van de AVG (Algemene verordening gegevensbescherming). We hebben een aantal praktische tips voor u op een rij gezet.

De verzuimkaart

Wilt u op een eenvoudige manier de ziekmeldingen binnen uw bedrijf bijhouden? Dat kan met de verzuimkaart. Dit is vooral handig als u binnen uw bedrijf geen computerprogramma heeft voor het bijhouden van ziekmeldingen.

Uw medewerker ziek melden

Meld uw medewerker zich ziek? Geef de ziekmelding binnen 24 uur door via MijnSazas. Als u dit te laat doet, krijgt u bij de eerste keer dat dit gebeurt een waarschuwing. Bij de tweede keer wordt uw eigenrisicotermijn verlengd met het aantal dagen dat u te laat bent met het doorgeven van de ziekmelding.

Heeft u de arbodienstverlening zelf geregeld? Meld uw medewerker dan ook ziek bij uw eigen arbodienstverlener. Wilt u weten hoe u uw medewerker ziek meldt als u bij Sazas verzekerd bent? In dit artikel leest u alles over het ziek melden van uw medewerker. U kunt ook uw accountant hiervoor machtigen. 


Wat betekent dit voor uw bedrijf?

Een goed ziekmeldingsgesprek kan de verzuimduur mogelijk korter maken. Het is de eerste mogelijkheid om samen afspraken te maken die bijdragen aan (gedeeltelijk) terugkeren op de werkvloer. Het is belangrijk dat u uw medewerker op tijd ziek meldt. Zo zorgt u ervoor dat u aan uw wettelijke verplichtingen voldoet.

Als u een verzuimverzekering heeft, dan is de ziekmelding ook nodig om het recht op een uitkering te beoordelen. Lees meer over de uitkering vanuit de verzuimverzekering door Sazas in dit artikel.

Ziekmeldingsgesprek